Düşme testi sonuçları: Apple'ın iPhone 8'in arka camı ile ilgili söylediklerini yalanlıyor

Düşme testi sonuçları: Apple'ın iPhone 8'in arka camı ile ilgili söylediklerini yalanlıyor

Apple, geçtiğimiz haftalarda tanıttığı iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in tanıtımı sırasında telefonların arka camları ile ilgili oldukça çarpıcı bir şey paylaştı. Etkinlikte, "Akıllı telefonlarda şimdiye kadar kullanılan en güçlü cam" olduğu söylendi fakat bir YouTuber'ın profesyonel düşme testi makinesiyle yaptığı testler onları desteklemiyor. Bir başka deyişle Apple her zaman yaptığı gibi bazı şeyleri "çarpıcı" hale getirmeye çalışırken bu defa daha açık bir şekilde yalan söylemiş oldu.

Düşme testi videosu: (Uzun bir reklamı geçmek istiyorsanız 1:29'dan izlemeye başlayabilirsiniz.)

iPhone 8 Plus'ı en büyük rakip sayılabilecek Galaxy Note 8 ile karşılaştıran YouTuber her iki telefona da acımasızca davranıyor ve sonuç olarak "en güçlü akıllı telefon arka camı" olarak tanıtılan iPhone 8 Plus'ın arka camının maalesef söylendiği kadar güçlü olmadığı ortaya çıkıyor.

Evet, yeni tanıtılan bu telefonlar çok güçlü arka camlara sahip olabilir fakat gerçekten "güçlü" bir arka cam nasıl olur görmek için bir başka test videosuna bakmanızı tavsiye ederim. Evet, Moto Z2 Force testinden söz ediyoruz ve isterseniz başkaları tarafından gerçekleştirilen diğer testleri de YouTube'da bulabilirsiniz.

iPhone 8'in, iPhone 8 Plus'ın ve iPhone X'in bugüne kadar üretilmiş en güçlü ve en yüksek performanslı iPhone'lar olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz hatta günümüzün en iyi akıllı telefonları olduğunu bile söyleyebiliriz fakat Apple ne derse desin yeni iPhone'unuzu kılıf olmadan kullanırsanız çok büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çünkü daha önce paylaştığımız gibi iPhone ön camını ve arka camını değiştirmek oldukça maliyetli. Arka camı değiştirmek 399$ ve önce camı değiştirmek 149$ olarak fiyatlandırılmış. Yani, kesinlikle düşürmek istemeyeceksiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.