Apple, Siri üzerinden yapılan aramaları Google'a sormaya başlıyor

Apple, Siri üzerinden yapılan aramaları Google'a sormaya başlıyor

Apple'ın sesli asistanı Siri, bugüne kadar yapılan aramalar için arama motoru olarak Microsoft'un Bing'ini kullanıyordu. Siri'ye sesli olarak iletilen arama anahtar kelimeleri yazıya döküldükten sonra otomatik olarak Bing üzerinden aratılıyor ve kullanıcılar Bing üzerinden gelen arama sonuçlarıyla karşılaşıyordu.

Apple, Siri üzerinden arama deneyimi daha da iyileştirmek için yaptığı güncellemeleri resmi olarak açıkladı. Buna göre Siri bundan böyle iOS'teki aramalarda, Mac'lerde ise Spotlight aramalarda daha fazla Google sonucunu getirecek. Ancak bu Apple'ın Microsoft ile olan anlaşmasının tamamen bitirdiği anlamına gelmiyor. Siri, Bing üzerindeki arama sonuçlarını da getirmeye devam edecek. Bununla birlikte, Siri üzerinden yapılan görsel aramalar da Bing Görseller aracılığıyla yapılmaya devam edilecek.

Yapılan açıklama ile Apple, Google ve Microsoft arasındaki anlaşmalarda ne gibi değişiklikler olduğu bilinmese de, Google'ın Apple'ın internet tarayıcısı Safari'nin öncelikli arama motoru olmak için yıllık 3 milyar dolar civarında bir bedel ödediği tahmin ediliyor. 2014 yılı için Google'ın Apple'a 1 milyar dolarlık bir ödeme yaptığı da ortaya çıkmıştı.

Bildiğiniz gibi Bing, 2013 yılında iOS 7 sürümüyle birlikte Siri'nin arama motoru olmuştu. Her ne kadar arama motorları arasında ciddi bir rekabet olsa kullanıcılar için yaşadıkları arama deneyimi de oldukça önemli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.