Facebook'un yeni ofisine göz atın

Şimdiye kadar ofislerden yapılan canlı yayınlarla merkez ofisini tanıma fırsatı bulduğumuz Facebook, geçtiğimiz günlerde 181 Fremont ile kira sözleşmesi imzaladı. Bu yılın sonunda tamamlanacak olan bu gökdelen karma yaşam modeliyle dikkat çekiyor. İnşaat çalışmaları sona erdiğinde ise gökdelenin ABD'denin Batı Yakası'nın en uzun yerleşim yeri olması bekleniyor.

70 kattan oluşan bu binanın 33 katı Facebook ve Instagram çalışanlarını ağırlayacak. Bu arada belirtelim Instagram ve Facebook çalışanlarının toplam nüfusunun 2 bin ile 3 bin kişi arasında olduğu tahmin ediliyor.

Şimdiye kadar Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Asya ve Kuzey Pasifik bölgelerinde bir çok ofis açmış olsa da şirketin San Francisco'da yer alan bu 40 bin metrekarelik yeni ofisinde neler yapacağı şimdiden merak konusu oldu.

Üstelik verdiği kira göz önünde bulundurulduğunda Facebook'un bu yeni mekan için büyük planları olduğu düşünülebilir.

Zira şirketin gerçekleştirdiği bu yeni kira sözleşmesi son üç yılda San Francisco'da yapılmış en büyük kira sözleşmesi unvanına kavuştu bile! Metrekare başına 80 dolar ödediği iddia edilen Facebook ise bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Her ne kadar şirket tarafından bir açıklama yapılmamış olsa da 181 Fremont'un fotoğraf ve tasarımlarına göz atmak oldukça keyifli!

    

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.