Mark Zuckerberg, 18 ay içinde 12.7 milyar dolarlık Facebook hissesi satacak

Mark Zuckerberg, 18 ay içinde 12.7 milyar dolarlık Facebook hissesi satacak

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, önümüzdeki 18 ay içinde 35 ila 75 milyon Facebook hissesini elden çıkaracağını duyurdu. Şu anda 170 doları bulan hisselerden toplamda en fazla 12.7 milyar dolara denk gelen bir satış bekleniyor.

Zuckerberg, tüm parayı eşi ile birlikte kurdukları yardım vakfı Chan Zuckerberg İnisiyatifi'ne bağışlayacak. Geçtiğimiz cuma Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, geçen 1,5 yıl içinde Facebook'un iyi bir iş performansı sergilediğini yazan Zuckerberg, eşi Priscilla ile birlikte küresel zorlukları çözmek için sorumluluk hissettiğini ve bunun için Facebook hisselerinin elden çıkarılacağını paylaştı.Hisse satışlarından elde edilen gelir eğitim, bilim ve savunmada yer alan çalışmaları finanse etmek için kullanılacak.

I want to share some important news about Facebook and how Priscilla and I are funding our philanthropy.

I've often...

Gepostet von Mark Zuckerberg am Freitag, 22. September 2017

Öte yandan açıklamasında,  hisse sahiplerine oylama hakkı vermeyen yeni bir hisse türü fikrini rafa kaldırdıklarını belirtti. Bunun sebebini ise son dönemde Facebook hisselerinin değer kazanması olarak gösterdi.

Bildiğiniz üzere Zuckerberg, sık sık Faccebook'un aslında bir şirket olmaktan ziyade, sosyal bir misyon gerçekleştirmek için kurulduğunu dile getiriyor.  Zuckerberg'in attığı bu adım, eşi Priscilla Chan ile kurduğu Chan Zuckerberg İnisiyatifi'nin önümüzdeki dönemde de önemli projelere imza atacağının sinyali. Zira vakıf ilk kez bu kadar yüksek meblağda bir bağış almış olacak.

Zuckerberg, Aralık 2015'te vakfın kurulması ile birlikte değeri 45 milyar doları bulan Facebook hisselerinin yüzde 99'unu vakıfa bağışlayacağını duyurmuştu.

En büyük hissedar konumunu koruyacak

Facebook kurucusu 12.7 milyar dolarlık hisseyi elden çıkarsa bile, kurduğu şirketin en büyük hissedarı olmaya devam edecek. Chan Zuckerberg İnisiyatifi, insanlığın mevcut potansiyelini geliştirmek ve gelecekte tüm çocuklara eşit haklar sağlamak misyonu ile 2015 yılının sonunda kurulmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.