Waymo, gizli dosyalarını çaldığı iddiasıyla Uber'den 2.8 milyar dolar istiyor

Waymo, gizli dosyalarını çaldığı iddiasıyla Uber'den 2.8 milyar dolar istiyor

Otonom araç teknolojileri üreten Waymo'nun, patentlerini ihlal etmek ve ticaret sırlarını kötüye kullanmak iddiası ile Uber'e karşı  açtığı davada taraflar arasında gerginlik artıyor.

Davacı şirket Waymo yaptığı zarar talebinin miktarını açıklama konusunda sessizliğini korurken, Uber Technolojileri avukatı Bill Carmody, San Francisco federal mahkemesindeki duruşmadan çıkan rakamı açıkladı. Uber'e göre, Google'ın kardeş şirketi Waymo zararının karşılanabilmesi için Uber'den 2.8 milyar dolar istiyor.

Bildiğiniz üzere Waymo, Uber'i 2016 yılında satın aldığı şirket Otto üzerinden suçluyordu. Eski bir Google çalışanı olan Anthony Levandowski, şirketten ayrıldıktan sonra Otto'yu kurmuş, sonrasında şirkete Uber talip olup, satın almıştı. Waymo, Levandowski'yi Google'dan ayrılmadan önce teknoloji devine ait çok gizli 14.000 dosyayı indirmekle suçlamıştı.

Duruşma tarihi ertelenebilir

Bu arada 10 Ekim'de gerçekleştirilecek jüri seçmelerinin de ertelenebileceğini paylaşalım.  Waymo, ABD Bölge Yargıcı William Alsup'dan, duruşmayı ertelemesini istedi ve son zamanlarda elde ettiği kritik yeni kanıtların araştırılması için daha fazla zaman gerektiğini savundu.

Waymo'nun mahkemeye sunduğu son delillerin ne olduğu konusunda pek bir bilgi yok. Ancak öncesinde Uber'in eski CEO'su Travis Kalanick'in Levandowski ile yaptığı yazışmalar da arasında konuya yönelik kanıt sayılabilecek mesajlar bulunmuştu.

Uber'e göreyse Waymo konuya dair hiçbir kanıtına sahip değil ve bu talebiyle sadece zaman kazanıyor.  Uber, Waymo'nun tüm iddialarını reddederek hiç bir şekilde Waymo'nun ticarı sırlarını kullanmadığını iddia ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.