Kirsten Green: Markalar için tüketiciye ulaşmak en önemli

Kirsten Green: Markalar için tüketiciye ulaşmak en önemli

Birchbox, Dollar Shave Club, Webrazzi Summit sahnesinde de yer almış olan Hotel Tonight, Jet gibi önemli yatırımlara ve çıkışlara imza atmış Forerunner Venture partneri Kirsten Green TechCrunch Disrupt 2017 sahnesinde. Kısaca bahsedelim Unilever Dollar Shave Club'ı 1 milyar dolara, Walmart Jet'i 3 milyar dolara satın almıştı.

Şirketlerin tüketicilerine ne kadar odaklı olduklar çok önemli

Her zaman daha çok yardım etmeye açık olan ve hayır demekte zorlanan bir insan olduğunu söyleyen Green, her ay yaklaşık 185-200 şirkete hayır demek zorunda kalıyor. Şirket, geçen seneyi 6, bu seneyi 9 yatırımla kapattıklarını belirten Green, rekabetçi bir ortama değiniyor. Önemli noktayı ise iş yatırıma gelince o şirketlerin arasından nasıl sivrilmek gerektiği olarak açıklıyor. Bunun için de farklı birçok iş plan modelleriyle çalıştıklarına değinen Green, özellikle B2C tarafında şirketleri daha çok tüketicileriyle özdeşleştirdiklerini belirtiyor. Tüketicilere ne kadar odaklı oldukları, tüketici önceliklerine ne kadar odaklı oldukları gibi. Her ne kadar kulağa çok basit gibi gelse de, Green bunun çok önemli olduğunun altını çiziyor.

Ünlülerin yatırımcısı olduğu şirketlerle de birlikte çalışan Kirsten Green'e göre, ünlü birine bu açıdan sahip olmak büyük bir şans. Özellikle sosyal medya ve takipçiler açısından düşünülürse son derece faydalı bir plan. Ancak bu her zaman demek değildir ki, her takipçi hedef kitleniz olmayabilir. Bu biraz daha olayın pazarlama tarafı olduğu için Green ve şirketi bu konuya çok fazla girmiyorlar.

Çoğu kişinin aksine, Kirsten Green'e göre mağazaların hala tüketiciyi gözlemlemek, nasıl karar verdiklerini görmek için faydalı bir fırsat. Green ayrıca teknolojinin de mağazaları tüketicilerden uzaklaştırmanın aksine, daha büyük bir kitleye ulaşma şansı verdiğini düşünüyor. Perakende satışın bu tarafının oldukça enteresan olduğunu söyleyen Green, bir perakende satış girişimi için onu mağazalara taşıyamadıktan sonra iş imkanlarının sınırlanma ihtimali üzerinde duruyor.

"Markaya dinamik getirmek şart"

Tabi ki önceden olduğu gibi bir mağaza açmakla yetecek bir şey değil. Green için bu konudaki en önemli ipucu markayı hayata geçirip, markaya bir dinamik getirmekle alakalı. Her yapılan harcamanın karşı getirisinin ne olduğunu düşünebilmek önemli. Bunun için özel bir pazarlama stratejisi malesef ki yok. Bazı araçlar bazı markalar için çok faydalı olabilirken, başkası için olmayabilir. Kirsten Green o yüzden bu konuda belirli bir yol olmadığını söylüyor.

En son yatırımlarından olan, küçük bir market dolabını evlere taşıyan Bodega'nın geçtiğimiz hafta beklendiği gibi eleştirilere hedef olan piyasaya sürümü üzerine yatırımla ilgili gelen yorumları, Bodega'nın birçok alana uyarlamaya uygun bir girişim olduğu ve bunun daha çok yerel işletmelerden çok farklı her köşeye konabilecek ve erişimi kolaylaştıracak bir otomat olarak düşündüklerini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.