Google, HTC'nin akıllı telefon birimi olan Pixel'i satın aldı

Google, HTC'nin akıllı telefon birimi olan Pixel'i satın aldı

Geçtiğimiz dönemlerde de Google'ın akıllı telefonlarını üreten HTC'nin Pixel akıllı telefon birimi Google tarafından satın alındı. Reuters'ın iddiasına göre Google, HTC'nin akıllı telefon birimi olan Pixel için 1.1 milyar dolara ödeyecek. Her yıl çeşitli akıllı telefon modelleri ile karşımıza çıkan Google, piyasaya sürdüğü modelleri çeşitli markalarla anlaşmalı bir şekilde kullanıcılarına sunuyordu.

Örneğin 4 Ekim tarihinde tanıtılacak olan yeni Pixel 2 modelleri LG tarafından üretilecek. HTC hamlesi ile sunacağı akıllı telefonları kendi firması içinde üretmek isteyen Google, donanım ve akıllı telefon alanında daha başarılı işler çıkarmayı amaçlıyor.

HTC telefon üretmeye devam edecek

Hatırlatmak gerekirse Google, geçtiğimi yıl donanım biriminin başına eski Motorola yöneticilerinden Rick Osterloh'ı getirmişti. Konuyla ilgili bir açıklama da yayınlayan Google, HTC anlaşmasını büyüyen akıllı telefon ve donanım alanlarına bir bağlılık ve yatırım olarak görüyor.

Anlaşmayla birlikte HTC'nin tüm marka haklarının Google'a geçmediğini de ekleyelim. Kısacası HTC akıllı telefonlar üretmeye ve piyasaya sunmaya devam edecek. Google tarafından satın alınan Pixel akıllı telefon birimi HTC'nin toplam akıllı telefon satışlarının sadece yüzde 20'sini oluşturuyordu.

Önceki dönemlerde Google'ın bir başka akıllı telefon üreticisi olan Motorola'yı 12.5 milyar dolara satın aldığını da hatırlatalım. Satın almadan yaklaşık 1 yıl sonra ise Motorola markası Lenovo'ya satılmıştı. Son olarak Pixel biriminin satın alma anlaşmasının 2018 yılında kapanacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.