Facebook Yeni Reklam Hareketleri özelliğini yayına aldı

Facebook Yeni Reklam Hareketleri özelliğini yayına aldı

Facebook, kullanıcılarına her geçen gün daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için farklı adımlar atıyor. Yakın zamanda bu kişiselleştirme sürecine takip ettiğiniz hesapları geçici olarak gizleme özelliğini ekleyen şirket, şimdi de kullanıcıların yeni reklam hareketlerini görüntülemelerini sağlıyor. Bu yeni özellik sayesinde artık yakın zamanda tıkladığınız, beğendiğiniz, yorum yaptığınız ve paylaştığınız Facebook reklamlarını yine Facebook üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz.

İlk olarak ABD basını tarafından fark edilen bu özellik şu anda tüm ABD'de piyasaya sürülmüş durumda. Üstelik Facebook, bu özelliği başka hangi ülkelerde test edebileceklerini değerlendirme aşamasında.

Facebook'un Yeni Reklam Hareketleri özelliği Facebook'un mobil uygulamasında ve masaüstü sürümünde yer alan uygulamalar kısmına yer alıyor. Son üç aylık dönemde tıkladığınız, beğendiğiniz, yorum yaptığınız ve paylaştığınız Facebook reklamlarını siz gösteren bu özelliğin yan sekmesinde ise kaydettiğiniz reklamlar sergileniyor.

Yapılan bu geliştirmenin Facebook'taki işletmelere fayda sağlayacağı çok açık. Ancak bu geliştirmeden işletmeler kadar Facebook da yararlanacak. Bu geliştirme sayesinde artık kullanıcılar, Facebook'ta gördükleri ancak çok net hatırlayamadıkları reklamları Google'da aramak zorunda değil. Böylece Facebook, reklam verenler tarafında kazandığı dönüşümleri Google'a kaptırmaktan kurtuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.