4 milyar dolar değerlemeli girişimin karı-koca kurucuları: Houzz

4 milyar dolar değerlemeli girişimin karı-koca kurucuları: Houzz

2009'da Adi Tatarko ve Alon Cohen tarafından kurulan Houzz enteresan bir girişim. Türkiye'den de oldukça sadık kullanıcıları bulunan girişim bu yaz başında aldığı yatırımla 4 milyar dolar değerlemeye sahip oldu, şimdiye kadarki aldığı yatırımlarsa 610 milyon dolara ulaştı. Girişimin enteresan olma özelliği ise evli çiftin başarısından geliyor, evliliği yönetmenin haricinde 4 milyar dolarlık kendi girişimlerini de yöneten Adi Tatarko ve Alon Cohen'in 3 de çocuğu bulunuyor.

23 yıllık bir birlikteliği evlilik ve girişimle taçlandıran çift TechCrunch Disrupt San Francisco sahnesinde yer aldı. Ev tasarım, dekorasyon, peyzaj tasarımı konusunda sosyal bir ağ diyebileceğimiz Houzz aslında içerik pazarlamasında öne çıkan markalardan. Kısaca bahsedeyim mimarların ve kişilerin paylaşımlarına yer veren Houzz ilgili içerikteki ustaya, profesyonele ve ürüne kullanıcının ulaşmasını sağlıyor.

2 yıl önce yine yine aynı sahnede ABD dışına açılma üzerine sohbet eden girişimin kurucuları bu süreçteki gelişimden bahsederek konuşmalarına başladılar. ABD haricinde 14 ülkede hizmet veren Houzz bu açılımla birlikte oldukça dikkat çeken bir büyümeye sahip. Hindistan'a bu yıl başında açılan girişim, reklam yapmadan sadece yerelleştirme ile yüzde 60 büyümeye ulaşmış. Dünya genelinde büyüme haricinde 600 milyar dolarlık bir ABD pazarında yer aldıklarını belirterek konuya giren Alon ABD'de daha büyüyecekleri pazar olduğunun da altını çizdi. Houzz, Amerika ve Avrupa pazarının büyüklüğünü ise 1.2 trilyon dolar olarak açıklıyor.

Daha önce mobil stratejisi olmayan girişimlerin şimdi sıkıntı yaşaması gibi yapay zeka alanında stratejisi olmayan girişimlerin de ilerleyen süreçte sıkıntı yaşayacağının konuşulması oturumun öne çıkan noktalarından biri oldu. Houzz'un pazaryeri konseptinde derin öğrenmenin önemine değinen Cohen, fotoğraftan ürün tanınmasına önemi üzerine; 15 milyon profesyonel fotoğrafın yer aldığını ve bunları alışveriş yapılabilir duruma getirdiklerini aktardı. Yapay zeka ve diğer teknolojilerle bu alanı da geliştirdiklerini sözlerine ekledi.

Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik yatırımcıların odağında yazımızda belirttiğimiz gibi sadece yatırımcıların değil girişimlerin de odağında olduğunu bu oturumda gördük.  ARKit ile yapılan Houzz'un yeni ürünü olan demoyu aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.