Startup with Google: Girişimciler için Google araç ve hizmetleri bir arada

Startup with Google: Girişimciler için Google araç ve hizmetleri bir arada

Girişimcilerle her zaman ilişkisini sıcak tutmak isteyen Google, şimdi de girişimciler için sunduğu araçları ve kaynakları listeleyen sayfa açtı: startup.google.com.

Startup with Google, temel olarak girişimlerin Google ürünlerinden faydalanarak işe başlamasını hedefleyen bir proje. Kaynaklar girişimciler için üç ana kategori altında toplanıyor; Araçlar, Başarı Örnekleri ve Topluluk. İlk bölümde girişimcilere ürün geliştirme, üretkenliği artırma, ürünü pazara sunma, sunucu ve depolama, güvenlik, makine öğrenmesi ve analitik gibi farklı alanda çeşitli araçlar listeleniyor.

Başarı Örnekleri bölümünde doğru insanı işe almak, geliri büyütmek, fon/yatırım bulmak, tasarım ve müşteriyi anlamak konusundaki başarılı icraatler; Topluluk bölümünde ise paylaşımlı ofisler (ortak çalışma alanları), hızlandırma programları ve etkinlikler yer alıyor.

Google ürünleri hemen hemen her ülkede kullanılabilse de özellikle Google topluluklarına katılabilmek oldukça sınırlı ülke için geçerli. Örneğin Google Campus ofisleri 2011’de başlayan bir atılım ama halen Londra, Tel Aviv, Seul, Varşova, Sao Paulo, Madrid ve Berlin gibi çok sınırlı sayıdaki şehirde erişime açık.

Neticede Google'ın girişimcileri, özellikle yarın çok büyük potansiyele sahip olacak girişimleri kendine çekmek istemesi gayet doğal. startup.google.com da bu noktada girişimcilerin işini kolaylaştırabilecek bir kaynak olabilir. Tabii Google'a bağımlı olmadan kullanabileceğiniz tonlarca araç/hizmet/servis olduğunu göz önünde tutmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.