Tesla yatırımcısı, Hyperloop'tan daha kısa tünellerin başarılı olacağını düşünüyor

Tesla yatırımcısı, Hyperloop'tan daha kısa tünellerin başarılı olacağını düşünüyor

TechCrunch San Francisco Disrupt 2017'nin diğer bir konuşmacısı, Tesla yatırımcılarından Steve Jurvetson'dı. Tesla'nın ve SpaceX'in yatırımcısı Jurvetson yatırımcısı olmadığı Elon Musk projesi olan The Boring Company'nin Los Angeles'taki trafiği azaltma amacıyla başlanan tünel projesi üzerine konuştu.

The Boring Company'nin Los Angeles'taki Godot isimli tünel için kazılara başladığından sizlere bahsetmiştik. Tesla'nın ve aynı zamanda Silikon Vadisi'nin tanınmış yatırımcılarından Steve Jurvetson da bu konunun üzerinden geçti. Musk'ın Hyperloop tünel bağlantılarının yanı sıra, Juverson daha yakın vadede, daha kısa ve elektrikli araçlara yönelik tünel projelerinden bahsetti.

Kişisel olarak bu fikre hyperloop tünel fikrinden daha sıcak baktığını belirten Juverson, bunun sebebinin bu tünellerin elektrikli araçlara odaklı geliştirilecek bir proje olmasından kaynaklandığını söylüyor. Bu tüneller hayata geçirildiğinde ve artmaya başladığında karbon salınımı probleminin de büyük ölçüde ortadan kalkacağına inanıyor.

Tünel kavramı değişecek

Juverson, bu durumun konu üzerindeki kilit nokta olduğunu ve değişikliklerle birlikte bütün tünel kavramının değişeceğini söylüyor. Bu değişiklikler sayesinde, tüneller kısalacağı ve küçüleceği için, kazı süresi kısalacak ve tünellerin birbirlerine bağlanması kolaylaşacak. Doğal olarak yollarda ve yüzeyde daha az hasara yol açılmış olacak.

Hyperloop tünel projelerinin halen uzun mesafeler için mantıklı bir girişim olduğunu, ancak yine de, hyperloop tünel projelerinin maliyetli olduğu gerçeğini değiştirmediğini de ekliyor. Bu arada belirtelim Steve Jurvetson, The Boring Company'nin yatırımcısı olmadığını ve olmak istediğini ve buna karşılık Elon Musk'ın henüz dışarıdan yatırımcı almadığını söylemesi öne çıkan noktalardan biriydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.