Google, yeni kampüsünü 'Küçük İstanbul'da açacak

Google, yeni kampüsünü 'Küçük İstanbul'da açacak

Dünya genelinde 6 tane bulunan Google Campus adlı girişimcilik merkezlerine bir yenisini daha ekleniyor. Almanya'da açılacak olan yeni Google Campus, Küçük İstanbul olarak da anılan Berlin'in Kreuzberg bölgesinde konumlandırılacak.

Gerek Brexit öncesi gerekse Brexit sonrasında Berlin'in Avrupa'nın girişimcilik merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediği malum. Google da bu gerçekten hareket ediyor ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge olan Kreuzberg'i Berlin'in içindeki girişimcilik merkezi olarak gösteriyor. Şarkılara da konu olan Kreuzberg'deki Türklerin girişimciliğe ne kadar yöneldiği muallak, fakat yine de Google Campus'e katılım gösterlerini bekleyebiliriz.

Google: Girişimcilik ruhunu destekliyoruz

Google'da girişimciler ve Campus projesinden sorumlu yönetici Mary Grove, girişimcilik kültürünü desteklemek konusunda kararlı olduklarını söylüyor. Campus Berlin ile de mevcut girişimci ekosistemini destekleyeceklerini ekliyor. Google, hali hazırda Campus projesiyle girişimci annelere ve 50 yaş üstü girişimcilere özel etkinlikler de düzenliyor ve girişimcilik ruhunu farklı kesimlere ulaştırmaya çalışıyor.

Google, Campus Berlin'de sadece teorik değil, ürün yönetimi ve tasarım gibi alanlarda pratik tecrübe paylaşımları da yapmayı hedefliyor ve 500 milyon kişilik Avrupa nüfusuna hitap eden girişimcilerin kendi merkezleri içinden çıkmasını amaçlıyor. Bu açıdan bakıldığında Google girişimcilerin kendine yer bulduğu WeWork vb. merkezlere de bir alternatif olma özelliğini taşıyor. Fakat Google'ın bu konuda çok hızlı adım atmadığını da paylaşalım çünkü Campus Berlin'in 2017 sohbaharında kapılarını açması planlanıyor.

Peki ya İstanbul?

Paylaşılan bilgilere göre Google'ın Campus ofislerinde gelişen girişimler şimdiye kadar 260 milyon Euro yatırım toplamış ve 4 bin 600 kişiye iş vermiş. 2011'den bu yana Campus projesi ve işbirlikleriyle 125 ülkede girişimleri destekleyen Google'ın şu anda Londra, Tel Aviv, Seul, Varşova, Sao Paulo ve Madrid'de Campus ofisleri bulunuyor. Bir sonraki durak İstanbul olur mu dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.