Atrium: Twitch'in kurucusudan girişimlerin hukuki işlerini üstelenen teknoloji girişimi

Atrium: Twitch'in kurucusudan girişimlerin hukuki işlerini üstelenen teknoloji girişimi

İnternet girişimcileri geleneksel iş yapış tarzlarının dışına çıksa da söz konusu hukuki işler olduğunda durum değişiyor. Özellikle bilişim hukukuyla ilgilenen bir avukattan danışmanlık almak halen uygulanan tek çözüm. Twitch.tv’nin kurucusu Justin Kan ise yeni girişimi Atrium ile bunu değiştirmek istiyor.

Augie Rakow ve BeBe Chueh’in de kurucu ortaklar arasında olduğu Atrium, girişimlere hukuksal alanda hizmet veren bir teknoloji platform. Atrium, hem teknolojisiyle hem de fiyatlandırma stratejisiyle geleneksel avukatlık hizmetlerinden ayrılıyor. Atrium Counsel hizmetiyle aylık net bir ücret tarifesi sunan girişim, Atrium Financings paketiyle yatırım alma konusundaki süreçlerde yine şeffaf bir şekilde ücretlendirme yapıyor.

Şimdiye kadar 94 milyon dolarlık yatırımın hukuki süreçlerini tamamlayan Atrium, girişimcilere finansal süreçlerden, çalışanlarla ilgili sorunlara kadar her alanda girişimcilerin hukuki danışmanı olmak istiyor. Girişimcilerin ICO gibi yeni nesil fon toplama arayışlarına destek olunacağı da ifade ediliyor. Atrium’un platform yapısında belge oluşturmadan e-imzaya kadar farklı araçlar bulunuyor ve yasaların izin verdiği dijital dönüşümden kolayca faydalanılmasını sağlıyor.

Girişimin Justin Kan dışındaki iki kurucusu Augie Rakow ve BeBe Chueh avukat ve dijital alandaki tecrübeleriyle Atrium’a güç katıyor. Şu anda 8 avukatın destek verdiği Atrium, avukat sayısını 50’ye çıkararak işleri büyümek istiyor.

Bu modelin ABD’de başarısını kanıtlamasının ardından, diğer ülkelerde de vizyoner avukatların katıldığı benzer girişimlerin çıkacağını düşünebiliriz. Elbette böyle bir girişimin ülkedeki hukuksal süreçlerin dijitalleşmesiyle paralel gelişeceğini de göz önünde bulundurmakta fayda var. Yani Türkiye'de Atrium'a eş bir girişim kurmak (en azından şimdilik) biraz zor olabilir...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.