Samsung, otomotiv girişimlerine özel 300 milyon dolarlık fon kurdu

Samsung, otomotiv girişimlerine özel 300 milyon dolarlık fon kurdu

Otomotiv sektöründeki yıkıcı değişim bu alanda üretim yapan şirketlerin yanı sıra bildiğiniz gibi teknoloji şirketlerinin de iştahını kabartıyor. Seul merkezli, Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung Electronics, Samsung Otomotiv İnovasyon Fonu adı altında otomotiv odaklı girişimler için toplam 300 milyon dolarlık bir fon sağlayacağını açıkladı. Şirket, otomobil imalat sektörüne girmeyi düşünmese de gelecek nesil otomotiv yeniliğini geliştirmek için otomobil üreticileri ve mobil sağlayıcılarla çalışmaya odaklanıyor.

TTech'e 90 milyon dolarlık yatırım yaptı

Samsung 90 milyon dolarlık ilk yatırımını Avusturyalı start-up TTech'e yaptı. TTech, Audi ve diğer otomobil markaları için otonom sürüş teknolojileri ve güvenlik kontrolleri yapan bir girişim. Buna ek olarak Samsung, otomobil ve ses teknolojileri üreticisi Harman ile bağlantılı araç teknolojisi geliştirmek için stratejik bir girişimde bulunduğunu açıkladı. Samsung, Harman'ı geçtiğimiz sene 8 milyar dolara satın almış, kendi otomotiv platformunu büyütmesi için de zemin sağlamıştı.

Şirket, geleceğin akıllı araçlarını üretme konusunda öncü olmak istese de bu alanda başka şirketlerin ciddi yatırımlar yaptıklarını belirtmekte fayda var. Zira otomotiv sektörüne yön veren GM, Volkswagen ve Daimler gibi dev şirketler milyar dolarları bulan yatırımlarla otomotiv sektörünün geleceğini şekillendirmeye çalışıyorlar. Uber'in rakibi Lyft'in,  GM'den aldığı 1 milyar dolarlık yatırımla otonom filo kurmaya hazırlanması sadece bir örnek.

Öte yandan geçtiğimiz Haziran ayında otonom araç çalışmalarını doğrulayan Apple'ın da pazara gireceğinin kesinlik kazanmasının ardından Samsung'un konuya daha da ağırlık verdiğini söyleyebiliriz. Samsung'un mevcut yatırım fonları ile daha öncesinde  AImotive, Renovo'ya,  Graphcorefor gibi birçok gelecek vaat eden şirkete yatırım yapmıştı.

Trafik kazaları ölüm nedenleri arasında ilk 10'da

Şirketler otonom araçlara yaptıkları yatırımlardan şüphesiz  büyük kazançlar sağlayacaklar. Öte yandan yolcu güvenliğini sağlamada da rolleri büyük olacak. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre trafik kazaları dünya çapında ölüm nedenleri arasında ilk 10 sırada yer alıyor. Otonom araçlar insan hayatı kurtarmada büyük bir rol oynarken, şirket sözcüleri de Samsung'un buna katkı sağlamak istediğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.