BlablaCar'ın yeni uygulaması BlablaLines, Paris bölgesinde kullanıma açıldı

BlablaCar'ın yeni uygulaması BlablaLines, Paris bölgesinde kullanıma açıldı

Uzun yolculuk araç paylaşımında ilk akla gelen girişimlerden biri olan BlablaCar, geçtiğimiz Mayıs ayında kullanıma sunduğu yeni uygulaması BlablaLines'ın artık Paris bölgesinde de kullanabileceğini duyurdu. Uygulama düzenli olarak ortak rotası olan kişilerin aynı araçtan faydalanmasını sağlıyor.

Birbirine yakın şehirler arasında sürekli seyahat eden kişileri hedefleyen uygulamanın iş sonuçlarından şirket de oldukça memnun görünüyor. BlablaLines ile Reims-Châlons-en-Champagne arasında haftalık 2 bin, Toulouse-Montauban arasında 5 bin defa gidiş-dönüş seferler yapılıyor. Çok yakın zamanda Paris bölgesinin yanı sıra başka rotaların da uygulamaya eklenmesi bekleniyor. Seyahat ücretlerinin de bu bölgelerde kişi başı 2 ila 6 Avro arasında değiştiğini buradan paylaşalım.

BlablaLines'ın çalışma sistemi oldukça net. Sisteme düzenli olarak kullandıkları güzergahları saatleri ile birlikte giren sürücüler, otomatik oluşturulan hattaki duraklardan yolcuları alıyorlar.

Öte yandan sürücülerin o gün farklı bir programı varsa ya da geç kalmak gibi bir durum söz konusu ise sürüşler iptal edilebiliyor ve ya değiştirilebilir. Sürekli seyahat söz konusu olduğu için yolcular son dakika da dahi kendilerine olan en yakın durağa giderek araç bulabiliyorlar.

Şehir trafiğini rahatlatacak

Nüfusunun banliyöleri ile birlikte 12 milyona eriştiği Paris'te kent içinde park yeri bulmak oldukça zahmetli ve pahalı bir işlem. Özellikle kentteki trafik sorununa çözüm bulabilecek ve çevre temizliğine katkı sağlayacak servis Paris'in de uygulamaya dahil olması ile birlikte şehir içinde de kullanılan popüler bir uygulama olacak gibi görünüyor.

Bugüne kadar Android'de yayınlanan uygulama, artık iOS işletim sistemine sahip cihazlardan da indirilebilecek.

2006'da kurulan BlablaCar 40 milyonu aşkın üyesi araç paylaşım ekonomisinde pazarın lideri. Şirket 22 ülkede faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.