Alphabet, Uber rakibi Lyft'e 1 milyar dolar yatırım yapabilir

Alphabet, Uber rakibi Lyft'e 1 milyar dolar yatırım yapabilir

Google'ın çatı şirketi olarak karşımıza çıkan Alphabet, Uber'in ABD'deki en büyük rakibi olan Lyft'e büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Axios'un raporuna göre 1 milyar dolar değerinde olması beklenen yatırım, Lyft'i sevindireceği kadar Uber'i de üzecek gibi görünüyor.

Tabii ki Alphabet şirketinin Lyft'e yatırım yapmasının sürpriz bir karar olmadığını da ekleyelim. Geçtiğimiz Mayıs ayında Alphabet şirketlerinden olan ve sürücüsüz otomobiller konusunda çalışmalar yapan Waymo'nun Lyft'le sürücüsüz otomobiller için iş birliğine gittiğini sizlere aktarmıştık.

7.5 milyar değerlemeye ulaşmıştı

Rapora göre Alphabet, CEO koltuğunda oturan Larry Page'in de desteği ile yatırım hakkında çalışmalara başladı. En son geçtiğimiz Nisan ayında yatırım alan Lyft, 7.5 milyar dolar değerleme ile 600 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı. Hem Alphabet hem de Lyft'in konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim.

2017 yılına kötü bir başlangıç yapan ve skandalların ardından CEO koltuğuna geçtiğimiz Ağustos ayında Dara Khosrowshahi'yi getiren Uber'in bu yatırıma nasıl tepki vereceğini ise zaman gösterecek. Son olarak Google'ın Uber'in ilk yatırımcılarından olduğunu da ekleyelim. Kısacası Google, söz konusu yatırımın gerçekleşmesi halinde ABD'de neredeyse tüm pazarı elinde tutan iki şirketin de yatırımcıları arasında yer alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.