Trello artık masaüstünüzde

Geçtiğimiz ocak ayında Atlassian tarafından satın alınan popüler proje yönetim araçlarından Trello, kuruluşu üzerinden 6 yıl geçtikten sonra masaüstü uygulamasını yayına almayı başardı. Mac uygulamasını bugün duyuran Trello, yarın Windows uygulamasını duyurmayı planlıyor.

Trello şimdiye kadar tarayıcı tabanlı olarak oldukça iyi çalışıyordu ve mobil uygulamasıyla da oldukça verimli kullanılabiliyordu fakat tarayıcı bazlı çalışması dolayısıyla (tarayıcı tabanlı olmayan) hiç bir masaüstü uygulaması ile entegre olamıyordu. Artık Trello kullanıcıları diğer masaüstü uygulamalarıyla entegre olabilecek ve daha da önemlisi daha odaklanmış bir şekilde çalışabilecekler. Bunun yanında masaüstü uygulamasının bildirim özelliği, herhangi bir yerden kart ekleyebilme ve klavye kısayolları ile oldukça verimli kullanılabilecek.

Trello kurucu ortağı ve CEO'su Michael Pryor, "Masaüstü uygulaması uzun zamandır yapmak istediğimiz ve yol haritamızda olan bir şeydi fakat bir startup olarak enerjimizi oraya ayırmak yerine web ve mobil deneyimini en iyi seviyeye çıkarmaya çalıştık. Atlassian bünyesi altında artık çok daha fazla kaynağa sahip olduğumuz için listemizde bulunan yeniliklerimizden biri olarak masaüstü uygulamamızı yayınlıyoruz" diyor.

Trello'nun bu duyurusu aslında sadece bir uygulama duyurusu değil. Aynı zamanda yenilenen görsel arayüzünün de bir tanıtımı diyebiliriz.

Atlassian'ın Slack ile olan yarışta Stride ile bir işbirliği de Trello açısından büyük bir yenilik. Yakın zamanda Trello üzerinden direkt olarak bir video konferans başlatabilecek veya sadece bir board ekibi ile özel video görüşmeleri yapabileceksiniz ve bunu Trello'dan çıkmadan rahatlıkla yapabileceksiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.