Apple'ın kablosuz şarj istasyonu AirPower 2018'de piyasaya sunulacak

Apple'ın kablosuz şarj istasyonu AirPower 2018'de piyasaya sunulacak

Apple, merakla beklenen yeni telefonları iPhone 8 ve iPhone X 'i dün onuncu yıl etkiliğinde, Cupertino’daki yeni kampüsü Apple Park'ta tanıttı. Açılışını Apple CEO'su Tim Cook'un yaptığı etkinlik Steve Jobs Theater'da gerçekleşti.  Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla da Webrazzi üzerinden canlı bloglamayla duyurduğumuz etkinlikte telefonların yanı sıra, yenilenen iki ürün Apple TV ve Apple Watch da seyirci karşısına çıktı.

Geceye Apple'ın yeni bir segmentte konumlandırdığı ürün iPhone X damgasını vurdu. Gelişmiş özellikleri ile öne çıkan ürün merakla beklediğimiz kablosuz şarj istasyonu AirPower ile şarj edilebilecek. Air Power'ın 2018 yılının ilk aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

AirPower'dan yararlanacak Apple ürünleri elbette iPhone X ile sınırlı değil. iPhone 8, Apple Watch ve hatta AirPods kulaklıklar da AirPower ile zahmetsizce şarj edilebilecek.

3 cihaza kadar aynı anda şarj imkanı

Kablo karmaşasının önüne geçen cihaz beyaz, ince ve şık bir tasarıma sahip. Qi kablosuz şarj standartlarını izleyen Apple'ın yeni ürünü araçlarda da kullanılabilecek. Ürünün şimdilik piyasaya sürülememe nedeni de Qi kablosuz şarj standartlarının net olmaması. Yeni bir model olan iQ kablosuz şarj standartlarını uygulayabilmesi için Apple'ın öncelikle bu standartı denetleyen komite ile çalışması gerekiyor.

AirPower'ın en önemli özelliği 3 cihaza kadar aynı anda kablosuz şarj desteğinin bulunması.  Ürün fiyatı ve ürüne yönelik detaylı bilginin de şimdilik gün yüzüne çıkmadığını buradan paylaşalım. Ancak AirPower'ın taşınması kadar kullanımı da oldukça kolay ve komforlu olacağa benziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.