Google, TensorBoard API'sini piyasaya sürüyor

Google, TensorBoard API'sini piyasaya sürüyor

Her ne kadar Elon Musk bir süredir teknoloji dünyasını yapay zeka konusunda uyarsa da Google, yapay zekanın öğrenimini destekleyen araçlar üzerinde çalışmaya hız kesmeden devam ediyor. Google Brain ekibinin, yapay zekanın daha kolay ve hızlı öğrenebilmesi için yarattığı derin öğrenme kütüphanesi TensorFlow her geçen gün kendine yeni özellikler ekliyor.

Yazılım geliştiriciler şimdiye kadar Tensorflow ile çalıştırdıkları modellerle yapay zekanın daha hızlı öğrenmesini sağlayabiliyor. Üstelik Tensorboard sayesinde TensorFlow'da uyguladığınız modelleri görselleştirmeniz de mümkün. Google Brain ekibi işi bir adım öteye taşıyarak TensorBoard'un API'sini yayınladı. Böylece geliştiriciler yapay zekanın öğrenme esnasında gerçekleştirdiği aktiviteler üzerinde kişisel görselleştirme yapabilecek.

Yazılım mühendisleri Chi Zeng ve Justine Tunney, Google Research'te paylaştıkları bir blog gönderisinde:"Kullanılabilir bir API olmaksızın TensorFlow ekibi dışındaki herhangi biri için Tensorboard'a yeni görselleştirmeler eklemek oldukça zor. Bu nedenle araştırma topluluğu tarafından inşa edilebilecek, potansiyel olarak yaratıcı bir sürü güzel görselleştirme yaratılamadan kalıyor." ifadelerini kullandılar. Aynı zamanda GıtHub'a Tensorboard eklentileri de yerleştiren ikili  "Yazılım geliştiricilerin TensorBoard'a kişisel görselleştirme eklentileri eklemesini sağlayan özel API açarak onların daha iyi ve kullanışlı görselleştirme yapabilmesini sağlıyoruz. " dedi.

TensorBoard eklentisi geliştirmeden önce eklentilere bir göz atmak isterseniz ses, görsel ve "precision-recall" alanındaki eklentileri GitHub'da bulmanız mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.