Amazon Stüdyoları kendi Game of Thrones serisini çekmek istiyor

Amazon Stüdyoları kendi Game of Thrones serisini çekmek istiyor

Amazon Prime Video platformuna içerik sağlamak için 2010 yılında kurulan Amazon Stüdyoları bugünlerde içerik stratejisi ile konuşuluyorGünümüze kadar Amazon TV'de daha çok Amerikan halkının beğenisini kazanacak projelere imza atan şirket, yeni stratejisinde küresel izleyiciye odaklanıyor.

Şirket CEO'su  Jeff Bezos'un, Amazon Stüdyoları'nın yöneticisi Roy Price'a şirketin kendi Game of Thrones'unu çekmesi için talimat verdiği belirtiliyor. HBO'nun başarılı yapımlarından Game of Thrones gibi bir dizinin çekilmesi ile üyelik sayısında hatırı sayılır bir artış olabileceği düşünülüyor.  Game of Thrones, 7. sezon açılışında ilk gün toplamda 31 milyon kişi tarafından izlenmişti.

Amazon Stüdyoları'nın küresel izleyici kitlesinin ilgisini çekecek projelere yönelmesi gerektiğini Varinity'e verdiği bir söyleşide dile getiren Bezos'un stratejik fikirleri yakın zamanda hayata geçti aslında.  Şirket, izlenme oranı düşük, kar getirmeyen projeleri ikinci bir şansları olmadan iptal ediyor. Amazon'un bu agresif ilerleyişinden son olarak etkilenen seri  Z: The Beginning of Everything oldu. Dizi birinci sezonunun hemen ardından yayından kaldırıldı. Öte yandan  ünlü yönetmen Wong Kar-wai, komedyen Fred Armisen ve Maya Rudolph gibi isimlerin yeni projelerde yer alacağı duyuruldu.

Pazarın potansiyeli büyük

Amazon'un hızlı bir kararla harekete geçmesinin altındaki en büyük nedenlerden biri elbette rakiplerinin üstünlüğü ve pazarın potansiyeli. Pazar lideri olan Netflix'in küresel anlamda yaptığı atılımlar Amazon'un daha dinamik ve cesur kararlar almasına neden oldu.  Öyle ki, ABD'de toplam İnternet bağlantısına sahip hane sayısının yüzde 53'ü bir dijital video servisine abone. Bunların yüzde 75'i ise sektörün lideri Netflix'i tercih ediyor. Öte yandan Netflix, 2017'nin ikinci çeyreğinde tahminlerden 2 milyon daha fazla üye sayısı ile toplamda 5.2 milyon yeni üye kazandı. Üstelik ikinci çeyrekteki bu yeni üyelerin 4.14 milyonunu ABD dışından gelen yeni müşteriler oluşturuyor.

Bu bağlamda Amazon, yeni projeleri ile 2010'da dünya genelinde 1.8 milyar olan ve 2020'de 12.2 milyar dolar gelir elde etmesi beklenen rakibinin rekabet üstünlüğü ile mücadele vermeye çalışıyor. Diğer taraftan Hulu, YouTube TV projeleri yanı sıra  Facebook'un da gelecek dönemde hayata geçireceği Facebook TV ile birlikte sektörün Game Of Thrones'una tanık olacağız. Rekabet elbette en fazla izleyicinin yüzünü güldürecektir. Üyelik fiyatlarındaki düşüş ve müşteri bağlılığını arttırmak amacıyla sunulacak bir takım ücretsiz ek ürün ve hizmetlerle kazanan izleyici olacaktır.

Amazon TV, 2016 yılında büyük bir hamle ile Türkiye de dahil olmak üzere 200 ülkeye giriş yapmıştı. Küresel anlamda dijital TV pazarının 2020'de 42 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.