Facebook

Daha önce Sayfalar üzerinden Ticketmaster ve EventBrite vasıtası ile bilet satışı yapma özelliğini test eden Facebook, kullanıcılarının artık "Movies" özelliği üzerinden de bilet alımı yapmasını sağlayacak.

Şu an için bir takım ABD kullanıcılarının hizmetine sunulan Movies özelliği yakınınızda vizyona giren filmleri görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Vizyondaki filmlerin yanı sıra gösterim saatlerini ve uygun sinemaları da kullanıcılara gösteren özellik, Fandango ve Atom Tickets alt yapılarını kullanıyor.

Bilet satışı özelliğinin Sayfalarda kullanılımı esnasında Facebook, Fandango ile bir ortaklığa gitmişti. Facebook'un geçmişte Sayfalar üzerinde verdiği hizmetin arayüzü “Movies”in arayüzü ile aynı.

Dolayısıyla bu durum aslında Facebook'un hali hazırda Fandango ile yaptığı iş birliğinin sadece daha yaygın hale gelmesini sağladı. Üstelik kullanıcılar artık bilet almak için her hangi bir filmin sayfasını ziyaret etmek zorunda değil. Sadece Facebook uygulamasının özelliklerinden Movies'i seçmeleri yeterli!

Bu arada Facebook'un Sayfalar üzerinden satın alma seçeneğinin yanı sıra Movies'i geliştirmesinin ardında yatan sebeplerden biri de tahmin edebileceğiniz gibi kullanıcıları uygulamanın içinde tutmak. Popülerleşen ve genç kitleye sahip olan sosyal ağ uygulamalarının karşısında sağlam durmak isteyen Facebook kendi kullanıcı tabanını cezbetmek için onlara yeni hizmetler sunuyor. Facebook'un Türkiye'de şimdiye kadar hayata geçirdiği uygulamalar, Keşfet Akışı, Mağazalar, Bağış Kampanyaları, Güvenlik Durumu Kontrolü, Spor, QR Kodu, Yakındaki Yerler, Şehirler, Wi-Fi Bul, Yakındaki Arkadaşlar ve Kişiler Keşfet. Bunların dışında yurt dışında "Yemek Sipariş" ve "Town Hall" uygulamaları da mevcut. Bir çok farklı alanda ve farklı hedef kitlelerin kullanımına sunulan uygulamalar Facebook'un sizi ne kadar çok içeride tutmak istediğinin neredeyse kanıtı.

Şu an için Movies uygulamasının test aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bir süre sonra ABD'den başlayarak tüm kullanıcıların hizmetine sunulacaktır. Bu arada bilet satışı özelliği sadece "Movies" uygulaması ile sınırlı kalmayacak. Zira Facebook bir süre önce yayına aldığı "Mağaza" uygulamasına yakın zamanda bilet satışı özelliği getirerek etkinlik organizatörlerine satış yapma imkanı sağlamayı planlıyor. Kısacası Facebook sadece kullanıcıları değil işletmeleri de uygulamada tutmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.