ICO yatırımları 2017 yılının ikinci çeyreğinde 800 milyon doları aşarak rekor kırdı

ICO yatırımları 2017 yılının ikinci çeyreğinde 800 milyon doları aşarak rekor kırdı

Çin'in bu hafta ICO'lara karşı başlattığı soruşturma ve yasağın ardından Hong Kong'dan gelen "balon endişesi" haberleri ICO'lar için bir sonun başlangıcı gibi algılansa da 2017 yılının ikinci çeyreğinde ICO aracılığıyla toplanan paralar 800 milyon doları aşarak yeni bir rekora imza attı.

CoinDesk'in verilerine göre, Ethereum bazlı token satışına dayanan ICO'lar 2017 yılının ikinci çeyreğinde (3 aylık dönemde) 800 milyon dolar para toplayarak rekor bir değere ulaştı. Yine CoinDesk verilerine göre 2017 yılının ilk yarısında ICO'lar aracılığıyla toplam 1,13 milyar dolar para toplanmış ve Ocak - Eylül 2017 tarihleri arasında 1.7 milyar dolar değerinde token satışı gerçekleşmiş.

3. çeyrek henüz tamamlanmadığı halde bu çeyreğin en az 650 milyon dolarlık token satışı ile tamamlanacağı tahmininde bulunan CoinDesk, Eylül ayı bitmeden Kik (150 milyon dolar) ve Kyber (60 milyon dolar) satışlarının büyük bir başarıyla gerçekleşmesiyle toplam rakamın 2. çeyrekten fazla olabileceğini belirtiyor. Her çeyrekte bir önceki çeyreği geçmeyi başaran ICO'lar için 2017 yılının son çeyreği büyük bir soru işareti şu anda.

CoinDesk araştırma direktörü Nolan Bauerle verdiği bir demeçte, Çin'in ICO'ları yasaklama konusunda yaptığı atılımın bir süre yeni ICO'lar için token satışlarında düşüşe neden olabileceğini belirtirken bir yandan da Çin dışındaki ICO'lara dokunmaması durumunda bunun Avrupa ve ABD'li girişimci ve yatırımcılar için büyük bir fırsat olabileceğini belirtiyor.

Sözde uzmanların bile geleceğe yönelik tahminler yaptığı ve fakat kimsenin net bir şekilde geleceğe dair bir şeyler söyleyemediği kelimenin tam anlamıyla belirsiz fakat bir o kadar da heyecanlı bir ICO dönemine şahitlik ettiğimiz bir gerçek. Bunun dışında yapılan tüm öngörüler, temelsiz varsayımlar olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.