Blockchain girişimi Filecoin, rekor ICO'sunda 257 milyon dolar topladı

Blockchain girişimi Filecoin, rekor ICO'sunda 257 milyon dolar topladı

Veri depolama işini blockchain teknolojisiyle yeniden yorumlayan Filecoin, ICO (initial coin offering) alanında yeni bir rekora imza attı ve 257 milyon dolar sermaye toplamayı başardı.

Bir ayı aşan ICO sürecini tamamlayan Filecoin, 10 Ağustos’ta Filecoin’in geliştiricisi Protocol Labs ve AngelList ortaklığında kurulan CoinList üzerinden sermaye toplamaya başlamıştı. Henüz tamamlanan kripto para temelli fon arayışı 257 milyon dolar ile nihayet son buldu ve Tezos’un 232 milyon dolarlık ICO rekoru kırılmış oldu.

Son 3 günde 3 milyon dolar destek aldı

ICO sürecinin son 3 günde kabaca 3 milyon dolar topladığı belirtilen Filecoin, aktif satış döneminde yaklaşık 206 milyon dolar topladı ama ön satış sürecinde Sequoia Capital, Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures gibi önemli yatırım şirketlerinin desteğini almıştı. Bu destek sayesinde de 52 milyon dolar toplamayı başarmıştı.

Bildiğiniz üzere Çin bu hafta ICO’lara karşı soruşturma ve yasak emri verdi ve ICO için “balon” yorumları da yapıldı ama bu arada 2017 yılının ikinci çeyreğinde ICO aracılığıyla toplanan sermaye 800 milyon doları aşarak yeni bir rekora imza attı. Diğer yandan ünlü girişim sermayedarlarından Fred Wilson'in "Eğer Çin bir şeyi engellediyse yatırım yapmalısınız." sözü akıllara geliyor ki Fred Wilson, Union Square Ventures'ın en önemli yatırımcı ortaklarından biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.