Yeni yatırım turunu kapatan Scorp, Brezilya'da WhatsApp ve Messenger'ı geride bıraktı

Yeni yatırım turunu kapatan Scorp, Brezilya'da WhatsApp ve Messenger'ı geride bıraktı

Wired UK’e göre İstanbul merkezli en gözde 10 girişimden biri olan Scorp, yeni yatırım turunu kapattı. Hem yurt içinde hem de yurt dışında yoluna hızla devam eden sosyal medya girişimi Scorp, yapılan yatırım miktarını açıklamadı ancak önemli isimlerin katıldığı turla birlikte, Scorp'un uluslararası açılımını destekleyecek isimler yönetim kuruluna eklendi. Bir üniversite girişimi olarak karşımıza çıkan Scorp, 2017 yılının başında 10 milyon kullanıcı barajını aşmayı da başardı.

Yatırımcıları arasına 4 yeni ismi ekleyen sosyal medya girişimi, Twitch'in kurucu ortaklarından olan Justin Kan, Cabify'ın CEO'su Ricardo Weder, Tinder'ın Latin Amerika operasyonlarının başında bulunan Andrea Iorio ve Sriram Krishnan'dan yatırım aldı.

WhatsApp'ı geride bıraktı

Yeni yatırımcıların aynı zamanda Scorp'un Latin Amerika'daki büyümesi için danışman olarak görev alacaklarını da ekleyelim. Geçtiğimiz Ağustos ayında ilk müşterilerini nasıl kazandığını da sizlere aktardığımız Scorp, Latin Amerika özellikle de Brezilya'da oldukça hızı bir şekilde büyüyor.

Toplamda 22 milyondan fazla video ve 5 milyar izlenmeye sahip olan Scorp, Brezilya'da WhatsApp, Messenger, Instagram ve Facebook'tan daha fazla indirilmeyi başardı. Hem yatırımlarla hem de yurt dışındaki popülerliği ile yoluna hızlı bir şekilde devam eden Scorp, ülkemizden çıkan en başarılı girişimlerden.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.