Bitcoin, Çin'in ICO yasağıyla birlikte düşüşte

Bitcoin, Çin'in ICO yasağıyla birlikte düşüşte

Çin Halk Bankası (The People's Bank of China), kripto para piyasaları için özel halka arz operasyonu olarak tanımlanan ICO’ları (Initial Coin Offerrings) yasakladığını duyurdu. Banka tarafından "yasa dışı bağış toplama" olarak adlandırılan ICO’ları düzenleyen kurumların faaliyetlerinin durdurulacağı açıklandı.

Özellikle Çin'de oldukça popüler olan ICO'lar, haber ajansı Xinhua'a göre 2017 yılında yatırımcılardan 395 milyon dolar kaynak topladı. Özellikle teknoloji firmalarının hızlı ve kolay olmaları nedeniyle dijital tokenlar satmaya başlamaları, ICO'ları geleneksel halka arzlardan daha popüler bir hale gelmesine yardımcı oldu.

Kripto para birimleri değer kaybetti

Çin Halk Bankası'nın resmi internet sitesi üzerinden dijital paralarla halka arzı yasakladığını açıkladıktan sonra önde gelen kripto para birimlerinde keskin düşüşler görüldü. Yasaktan önce 4 bin 800 dolar seviyelerine kadar çıkan bitcoin, 4 bin 200 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Yasağın bir parçası olarak Çinli yetkililer ICO arayıcılığıyla fon toplayan bireyler ve organizasyonlara toplanan fonların yatırımcılara geri ödenmesi gerektiğini iletti. Çin'in dünyanın en büyük bitcoin ve kripto para merkezlerinden biri olduğu düşünüldüğünde ICO yasağı uzun vadede kripto paraların daha fazla değer kaybetmesine neden olabilir.

Çin'in ICO'lardan sonra kripto paralarla ilgili daha sert önlemler alması bekleniyor. Buna karşın yasak, Çin'in kripto paralara karşı aldığı ilk önlem değil. Geçtiğimiz Ocak'ta Çin Merkez Bankası, ülkede faaliyet gösteren bazı kripto para piyasalarını kara para aklama karşıtı düzenlemelere aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle uyarmıştı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.