Yayıncılar için Instagram Hikayeler'i etkili kullanmanın yolları

Yayıncılar için Instagram Hikayeler'i etkili kullanmanın yolları

Popüler video ve fotoğraf paylaşım platformu Instagram yayın kuruluşlarının takipçileri ile iletişime geçtiği önemli bir sosyal ağ. Özellikle güzellik ve moda alanında içerik üreten yayın kuruluşlarının Instagram'ın nimetlerinden bol bol faydaladığını öncesinde sizlerle paylaşmıştık.

Neredeyse her hafta yeni bir özelliğini duyuran Instagram'da, Hikayeler'in günlük kullanıcı sayısı 250 milyona ulaştı. Bağımsız medya platformlarından, tematik kanallara kadar bugün birçok yayın kuruluşu Hikayeler'den faydalanıyor. Hikayeler'i oldukça etkili kullanan yayın kuruluşlarını derleyen Newswhip'in birkaç önerisine gelin birlikte göz atalım.

Gerçek zamanlı, yeni bilgiler sunun

Keşif deyince ilk akla gelen yayın kuruluşu şüphesiz National Geographic. Benim de büyük bir keyifle takip ettiğim Instagram hesabında, National Geographic bol bol uzak kültürlerin ve diyarların hikayelerini anlatıyor. Sosyal ağda en fazla içerik paylaşan yayıncılardan biri olan National Geographic, 28 Ağustos'ta Kuzey Kore'de Hermit Krallığı'ndaki hayatı meraklıları ile buluşturdu. Hikayesinde ABD pasaport sahiplerinin 1 Eylül'den itibaren Kuzey Kore'yi ziyaret edemeyeceklerini belirten kanalın, zamanlamayı da doğru kullanarak ses getiren bir Hikaye oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Birçoğumuzun bilmediğini yayınlamak National Geographic'in kimliğinin bir parçası. Bu alt yapıya ve donanıma sahip olamayan yayıncılar yakınlarında olan ve Instagram kullanıcısının merakla takip edebileceği temalardan ilginç hikayeler oluşturabilirler.

New York Times'ın yayınladığı ve merak uyandırabilecek moda odaklı Afro Punk Müzik Festivali buna iyi bir örnek olabilir.

Öğretici olun

Sosyal ağlarda yayınlanan öğretici içerikler çoğu zaman marka takipçilerinin ilgisini çekmiş ve markaların yeni takipçiler kazanmasını sağlamıştır. Bildiğiniz üzere BuzzFeed, Tasty gibi bir çok yayın kuruluşu da bunu çok uzun zamandır Facebook sayfalarından  paylaştıkları içeriklerle yapıyorlar. Son zamanlarda ise Instagram'da özellikle ekip üyeleri kendi yarattıkları interaktif içerikler yoluyla sayfa takipçileriyle etkileşime geçiyorlar.

Bustle'ın hazırlamış olduğu öğretici hikayelerde nasıl vücut losyonu yapıldığı yer alıyor. İçeriğin sonunda ise aynı doğal maddelerden yapılmış ürün gösteriliyor. Yayıncıların yanı sıra YouTube ünlülerinin de sıklıkla hazırladıkları bu tarz içerikleri artık Instagram'da çok daha fazla görmekteyiz.

Sürükleyici hikayeler oluşturun

Instagram Hikayeler, önemli anların kullanılmasında da daha etkili bir araç olabilir. Al Jazeera, 28 Ağustos'ta ABD'nin Texas eyaletini vuran fırtınanın getirdiği aşırı yağışların yol açtığı sel felaketini Hikayeler'de çarpıcı görsellerle duyurmuştu.

Bazı yayın kuruluşları son dakika haberlerini Al Jazeera gibi yayınlamayı seçerken, bazıları ise önemli anlarını Hikayeler'e sığdırıyor. ESPN FC, Montreal ve Toronto arasında oynanan futbol maçının görüntüleri ile Hikaye oluşturan diğer bir yayın kuruluşu.

Şeffaf olun

Günümüzde birçok şirket kendi çalışanlarının hikayelerini göstererek takipçilerine daha yakın bir konum yaratıyorlar. Bustle da bunlardan biri. Yayın kuruluşu 'Wake up with Bustle' (Bustle ile Uyan) isimli yarattığı Hikayeler'de gazetecilerinin sabah rutinleri paylaşılıyor.

Bu konuda diğer bir örnek ise Instagram Hikayeler'de kendi marka sesini etkili kullanan yayın kuruluşlarından biri olan Barstool Sports. Yayın kuruluşu, ofis içinde bir çeşit tavşan olan çinçilyanın kovalanmasından, ofisteki muzipliklere ve basın toplantısına kadar bir çok anı paylaşıyor.

İlginç olmayı elden bırakmayın

Hikayeler'i tüm bunların yanı sıra merak uyundırmak amaçlı kullanan yayın kuruluşları da var. Örneğin, Complex için hazırlanan programların en önemli anları Hikayeler'de teaser olarak yayınlanıyor. Bu da yayıncıların programlarının daha fazla izlenmeside etkili bir rol oynuyor.

Hikayeler'e  her geçen gün yeni bir özellik ekleniyor. Beğeni toplayacak Hikayeler yaratmak ise öncelikli olarak Instagram'daki hedef kitleyi iyi tanımaktan geçiyor. Biraz yaratıcılık, biraz kurgu ile yayıncılar Instagram'ın bu özelliğini etkili bir şekilde kullanabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.