Wetransfer alternatifi yerli girişim FileGoes

2007 yılında iki üniversite öğrencisi tarafından kurulan GMBilişim, Filegoes.com adlı girişimiyle popüler dosya paylaşım sitelerine alternatif platform sunuyor. Haziran 2016’da açılan girişim, 5 GB’a kadar ücretsiz dosya paylaşım imkanıyla dikkat çekiyor.

Yüksek boyutlu dosyaların kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde paylaşılmasına aracılık eden Filegoes, Mehmet ve Gamze Özcan tarafından kurulan bir girişim. GM Bilişim çatısı altında beş yıllık bir çalışmayla geliştirilen Filegoes, Wetransfer’e benzer bir arayüzle hem masasüstünde hem de mobilde 5 GB’a kadar ücretsiz dosya paylaşımı yapmanızı sağlıyor. Şu anda 20 kişilik bir ekiple yoluna devam eden platformda 5 GB üzeri paylaşımlar için ücretli üyelik hesabı açmanız gerekiyor.

Ücretli (premium) hesap kullanıcıları 20 GB depolama alanına kavuşurken paylaşım yaptığınız kişilerle mesajlaşabiliyorsunuz. Dosyalarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarını sürükle bırak yöntemiyle paylaşma imkanı sunan Filegoes, e-posta hesabınızı yönetme (eposta alıp gönderme) özelliği de sunuyor ama bu özelliğin ne kadar tercih edileceği ve gerekli olduğu tartışmaya açık.

 

Filegoes Campus

Filegoes, özel bir hizmet olarak filegoes Campus adıyla üniversitelerin kendilerine özel bir dosya paylaşım ve iletişim ağı oluşturmasını da sağlıyor. Mesajlaşma ve forum gibi özelliklerin de dahil olduğu 1 TB'lık depolama alanı öğrenciler ve akademik kadronun erişimine açılıyor ve kullanıcı başına aylık 5 dolar ile ücretlendiriliyor.

100 binden fazla kullanıcı

Test sürümüyle pazara çıktığı 2016 yılının ilk çeyreğinde günlük bin, ikinci çeyreğinde ise günlük 5 bin tekil ziyaretçiye (tekli dosya indiren ve yükleyen) ulaşan Filegoes, aldığım bilgilere göre şu anda günlük 50 bin tekil ziyaretçi çekiyor. Filegoes dışındaki farklı projelerle TÜBİTAK ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı teşvikleri alan GM Bilişim’in kurucu ortağı Gamze Özcan, Filegoes’un ücretli müşterleri arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi, bazı üniversiteler, sanayi ve ticaret Odaları, teknokentler, TTO’lar ve çeşitli özel şirketler bulunduğunu paylaşıyor. Toplam kullanıcı sayısı 100 bini, ücretli kullanıcı sayısı ise 1000’i geçiyor.

1 milyon dolar yatırım

GM Bilişim, bu teknoloji ve büyüme hızıyla 2016 Kasım ayında 1 milyon dolar yatırım almayı da başarmış. İnşaat, enerji, turizm, madencilik sektöründe faaliyet gösteren Atlas Yatırım ve Planlama A.Ş.’nin yatırım yaptığı Konya merkezli girişim, önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye’de, sonraki 2 yıl içinde de dünya pazarında tanınan bir dosya paylaşım platformu olmayı hedefliyor.

Filegoes'u sadece Wetransfer vb. depolama servislerinin sınırlarına çarptınız durumlarda değil, tüm dosya paylaşımlarınızda kullanabileceğinizi söyleyebilirim. Zira yaptığım test yüklemesinde Wetransfer’e yakın bir yükleme hızı sunduğunu gördüğümü söyleyebilirim. Denemesi bedava.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.