n11.com'un ortağı SK Planet Türkiye'den çekiliyor mu? [Güncellendi]

n11.com'un ortağı SK Planet Türkiye'den çekiliyor mu? [Güncellendi]

Ülkemizin en önemli e-ticaret sitelerinden n11.com'un ortağı olan Güney Koreli SK Planet'ın, Malezya, Tayland ve Türkiye'den çekilmeye hazırlandığı ile ilgili iddialar ortaya atıldı. 2013 yılında Doğuş Grubu ortaklığı ile ülkemizde faaliyet göstermeye başlayan SK Planet, Elevenia markasıyla hizmet verdiği Endonezya pazarından çıkma kararı aldı.

Elevenia'daki yüzde 50 hissesini Endonezya'nın önce gelen perakende şirketlerinden Salim'e satarak Endonezya pazarından çıkış yapan SK Planet, Elevenia.com'u 2013 yılında Endonezya merkezli bir telekom şirketi olan XL Axiata ile birlikte kurmuştu. SK Planet'ın ardından XL Axiata'nın da hisselerini Salim'e sattığını ekleyelim.

"Malezya'dan çıkış yapmayacağız"

Kısacası yapılan anlaşmalardan sonra Elevenia.com'un yeni sahibi Salim oldu. SK Planet'ın Endonezya pazarından çekilmesinden sonra ise şirketin Türkiye, Malezya ve Tayland pazarlarından çıkış yapabileceği de konuşuluyor.

Çıkış iddialarının ortaya atılmasından sonra e27.co yayınına kısa bir açıklama yapan SK Planet CEO'su Sungwon Suh, Malezya'nın hızla büyüyen bir pazar olduğunu ve Malezya'da faaliyet göstermeye devam edeceklerini açıkladı. Sungwon Suh açıklamasında SK Planet'ın Türkiye ve diğer pazarlarla ilgili kararına yer vermedi.

SK Planet, Türkiye'de Doğuş Planet şirketinin yüzde 50 ortağı konumunda. Şirketin kalan yüzde 50'si ise tahmin edebileceğiniz gibi Doğuş Grubu'na ait. Doğuş Planet, e-ticaret sektöründe faaliyet göstermek üzere, Doğuş Grubu ile Güney Kore’nin en büyük gruplarından SK Group’un e-ticaret ve internet kolu SK Planet ortaklığında Haziran 2012’de kuruldu. SK Planet'ın e-ticaret girişimi, 11street, 400 bin satıcı ve 30 milyon müşteriyle dünyanın en büyük e-ticaret pazar yerlerinden biri. 11street, Türkiye ve Endonezya'da n11 ve elevenia markalarıyla faaliyet gösteriyor.

Webrazzi E-ticaret 2017 konferansının konuşmacılarından n11.com Strateji ve Planlamadan Sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi (CSPO) Yushik Kim'in verdiği bilgilere gören11.com, 2016’da toplam trafiğini 360 milyondan 655 milyona; üye sayısını da 5.8 milyondan 8.2 milyona çıkardı. n11.com üzerinden alışveriş yapan kişi sayısı da aynı yıl 1.8 milyondan 2.7 milyon kişiye çıktı.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: SK Planet tarafından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı ve şirketin Türkiye pazarından çekileceği iddiaları kesin bir dille reddedildi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Bugün çeşitli internet sitelerinde, Türkiye’de hizmet veren elektronik ticaret platform n11.com’un güçlü ortaklarından SK Planet’ın Türkiye ‘den çekilmeye hazırlandığı ile ilgili iddialar yer almıştır. E-ticaret alanında hızla gelişen ve potansiyeli yüksek olan Türkiye pazarı en başarılı olduğumuz ülkelerden biridir. SK Planet’ın Türkiye pazarından çekileceği bilgileri asılsız olduğu gibi, Doğuş Grubu ile birlikte n11.com'un yeni başarılara imza atması ve yükselen hızlı grafiğinin yanı sıra pazardaki saygın ve lider konumu ile Türk e-ticaret sektörünün gelişimini destekleme çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Jihnwoo Kim n11.com Yönetim Kurulu Üyesi ve SK Planet Küresel Strateji ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı

Öne çıkan görsel: Financial Times

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.