Litecoin'in fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Litecoin'in fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Son bir aydır piyasa değeri neredeyse değişmeyen Litecoin, son 24 saatte ciddi bir dalgalanma yaşadı. Litecoin'in fiyatı bu dalgalanma sayesinde kendi rekorunu kırarak 60 doları geçti.  Son 24 saat içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 64.15 dolara ulaşan Litecoin, şu anda 62.11 dolara kadar düşmüş durumda.

Yaşanan bu değişimle beraber Litecoin son 1 hafta içinde yüzde 36 oranında değer kazanmış oldu. Geçtiğimiz günlerde Monero, Bitcoin Cash ve XRP değerlerinde yaşanan artışların sebebi olan Güney Kore piyasası, Litecoin değerinin artmasının da temel nedeni gibi görünüyor. Kontrolsüz bir ticaret hacmi bulunan Güney Kore, çok hızlı ve anlık değişimlere neden olabiliyor. CoinMarketcap verilerine göre Güney Kore'de son 24 saat içerisinde Litecoin ticaret hacmi yüzde 25 oranında değişirken bunu yüzde 18 oranında değişim ile Çin izliyor.

Güney Kore, genel olarak kripto para piyasasında çok ciddi değişimlere neden oluyor ve uzmanlara göre kripto para piyasasının bu denli büyüme nedenlerinden biri Güney Kore. Genel kripto para piyasası ise bu değişimlerle beraber 159 milyar dolar değerine yaklaşmış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.