SoftBank'tan, WeWork'a 4.4 milyar dolar yatırım

SoftBank'tan, WeWork'a 4.4 milyar dolar yatırım

Teknoloji tarihinin en büyük yatırım fonlarından biri olan SoftBank Vision Fund ve SoftBank Group, WeWork'e 4.4 milyar dolarlık büyük bir yatırım yaptı.

WeWork China yatırımı için SoftBank aracılığıyla yapılan 500 milyon dolarlık yatırımın açıklanmasının üzerinden henüz 1 ay geçmemişken böylesine bir yatırımın gelmesi WeWork ve Japon devi SoftBank arasındaki ilişkileri son derece kuvvetlendirmiş gibi görünüyor.

Softbank Vision Found'un WeWork'e 4 milyar dolara kadar çıkabilecek bir yatırım yapacağı tahminleri bulunuyordu ve sizlerle daha önce paylaşmıştık. Yapılan bu yatırım ile beraber WeWork 20 milyar dolardan fazla değerlemeyle, halka açık olmayan en değerli şirketler listesine adını yazdırdı.

Yapılan yatırımın 3 milyar dolarlık bölümü WeWork'ün kendisine ve kalan 1.4 milyar dolarlık yatırımın ise WeWork Çin, Japonya ve Pasifik şirketleri için yapıldığı belirtiliyor.

WeWork'ın kurucu ortağı ve CEO'su Adam Neumann, "SoftBank CEO'su Masayoshi Son vizyoner bir iş adamı ve bizim amacımızı bu kadar destekliyor olması karşısında kendimizi oldukça mahçup hissediyoruz. SoftBank ve Vision Fund'un bu desteği bize, insanların çalışma ve yaşama biçimlerini insancıllaştırmak için büyük bir fırsat sunuyor" açıklamasında bulundu.

WeWork şu anda 16 ülkede 160'dan fazla noktada 150.000'den fazla üyeye sahip olduğunu belirtiyor. Bu yatırımla beraber SoftBank Group'dan Ronald D. Fisher ve Mark Schwartz WeWork'ün yönetim kuruluna katılma hakkı kazanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.