Ford, 4.5 milyar dolarlık yatırımla tüm araç üretimini elektrikli olarak yapacak

Ford, 4.5 milyar dolarlık yatırımla tüm araç üretimini elektrikli olarak yapacak

Otomobil üreticileri, elektrikli araçların birbiri ardına piyasaya çıkması ve Tesla gibi yeni markaların ortaya çıkmasıyla birlikte oldukça endişeliydi. Pek çok otomobil markası, geç kalmamak adına elektrikli otomobillere olan yatırımlarını yapmaya başladı. Son dönemde gördüğümüz hibrit modellerin yanı sıra tamamen elektrikli otomobiller de gördük. Bu markalar arasına katılmayan bir önemli marka ise Ford olmuştu. Ford şu ana kadar elektrikli bir otomobili piyasaya sürmek için adım atmadı.

Otomotiv dünyasının çınarı Ford, bir hibrit model piyasaya sunmak yerine, yaptığı yatırımı tek seferde yaparak tüm araçlarını zamanı geldiğinde elektrikli modellerle değiştirmeyi istediği konuşuluyor. İlk elektrikli otomobilini 2020 yılından önce piyasaya sürmeyeceğini söylenen Ford, bir süre önce de kamyoneti F-150'yi tamamen elektrikli olacağını söyleyerek görücüye çıkartmışlardı.

Bundan bir süre önce CEO'luk koltuğuna geçen Jim Hackett'ın Ford'un tamamen elektrikli motorlara geçmesi fikrine öncülük edeceğine şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. Morgan Stanley analisti Adam Jonas ise Ford'un tamamen elektrikli modellere geçerek önemli bir adım atacağını düşündüklerini söyledi. Bu geçişin yapılması için ise Ford'un 4,5 milyar dolarlık bir yatırım yapması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.