Türkiye'de satılan elektrikli ve hibrit otomobiller

Türkiye'de satılan elektrikli ve hibrit otomobiller

Elektrikli ve hibrit otomobillerin sürücüsüz otomobil teknolojileriyle birlikte otomotiv sektörünün geleceği olduğu artık bir gerçek. Geçtiğimiz Temmuz ayında Birleşik Krallık ve Fransa'nın 2040 yılından itibaren dizel ve benzinli otomobillerin satışını yasaklayacağını sizlere aktarmıştık. Otomotiv dünyasının yaşadığı değişime ülkemiz de ayak uydurmaya çalışıyor. Gözünü şimdiden bu pazara çeviren okurlarımız için ülkemizde servisi ve satışı olan elektrikli ve hibrit otomobil modellerini sizler için, alfabetik olarak, sıraladık.

BMW i3

Alman otomobil üreticisinin tamamen elektrikli modeli olan BMW i3, i8 modeli ile benzer tasarım hatlarına sahip olsa da yüksekliği ve ölçüleri ile daha çok şehir içi kullanım için tasarlanmış. Yaklaşık 190 km'lik bir menzile sahip olan BMW i3, sıfırdan 100 km'ye 7.2 saniyede çıkabiliyor. 191 bin TL'den başlayan fiyatla satışa sunulan i3 sadece elektrikli ve BMW isteyenler için tek alternatif.

BMW i8

Ülkemizde satışa sunulan en şık ve en pahalı hibrit otomobillerden biri olan BMW i8, sportif tasarımı ile ön plana çıkıyor. Hibrit bir spor otomobil isteyenler için en güçlü aday olan BMW i8, toplamda 440 km'lik bir menzile sahip. Sıfırdan 100'e 4.4 saniyede çıkabilen i8, ülkemizdeki en hızlı hibrit otomobil. Spor arabadan vazgeçmem ama çevreci de bir duruşu olsun diyenler tercih edebileceği araç olan i8'in başlangıç fiyatı ise 828 bin TL. Yukarı doğru açılan kapılarla söylememiz lazım ki gözler sizin üzerinizde.

BMW X5 xDrive40e

Hem şehir içi yollarda hem de arazide verimli bir sürüş deneyimi sunan BMW X5 xDrive40e, sevilen X5 modelinin hibrit versiyonu. Ortalama olarak 830 km'lik bir menzile sahip olan BMW X5 xDrive40e, özellikle uzun sürüşler için ideal bir alternatif. Otomobil yakıt tüketimi olmadan 70km/sa hıza kadar kullanılabilir.

100 kilometrede ortalama 3,3 litre yakıt tüketimine sahip olan araç, 2 bin motor hacmine ve ağırlığına rağmen oldukça düşük bir yakıt tüketimine sahip. Sadece benzin seçeneği bulunmayan X5'te hibrit modeller 623 bin TL'den başlıyor. X5'in 100 kilometrede 5,6 litre tüketime sahip dizel seçeneği ise 523 bin TL'den başlıyor.

BMW 740Le xDrive

BMW'nin şık 7 serisinin hibrit versiyonu olarak karşımıza çıkan BMW 740Le xDrive, 4 silindirli benzinli ve eDrive elektrikli motora sahip. 7 serisinin konfor ve kalitesini elektrikli motor ile buluşturan BMW 740Le xDrive, ülkemizdeki en lüks hibrit seçeneklerinden biri.

1 milyon TL'nin üzerinde bir satış fiyatına sahip olan araç 100 kilometredede 2,1 litre yakıt tüketimi var. 740Le xDrive, 2.0 litre benzinli motora ve aracın ağırlığına rağmen oldukça düşük bir yakıt tüketimine sahip olduğunu da belirtelim.

Hyundai IONIQ Hybrid

100 km'de 3.9 lt yakıt tüketimi yapan Hyundai IONIQ Hybrid, adından da anlaşılabileceği üzere tamamen elektrikli değil hibrit bir model. Sportif tasarımı ile öne çıkan Hyundai IONIQ Hybrid, maksimum 185 (km/sa) hızlarına kadar çıkabiliyor. 124 bin TL fiyat etiketine sahip araç CarPlay, Android Auto, kablosuz şarj özellikleri dikkat çekiyor.

17 inç jantlarla sportif bir görünüme sahip olan IONIQ, hızlanmada bu görüntüsünü yansıtmadığını da belirtelim. IONIQ Hybrid'in 0-100 km/sa hızlanması 11,1 saniye.

Kia Niro

124 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Kia Niro, 7 renk seçeneği ile geliyor. Geniş kabin ve bagaj kapasitesi kapasitesi sayesinde uzun yolculuklar için mantıklı bir tercih olan Kia Niro, otonom acil frenlemeden akıllı hız sabitlemeye kadar pek çok özellik sunuyor. RAV4'e göre 27 cm daha kısa olan araç 100 kilometrede 4,4 litre yakıt tüketimine sahip. 5,1 litre yakıt tüketimi ve 179 bin TL fiyat etiketine sahip RAV4'e göre daha az yakıt tüketimi ve 124 bin TL fiyat etiketi ile oldukça dikkat çeken Niro, hibrit isteyenler için donanımı ve fiyatı ile göz önünde bulundurmaları gereken bir alternatif.

Lexus CT 200h

Toyota'nın lüks markası Lexus, tüm modellerinde hibrit seçeneği sunuyor. Lexus, ülkemizde 8 hibrit model satıyor. Şık tasarımı ile öne çıkan Lexus CT 200h, 100 kilometrede 3,8 litre yakıt tüketimine sahip. Toyota'nın klasik 1.8 litre hacme sahip hibrit motoru ile karşımıza çıkan Lexus CT 160 bin TL'ye yakın bir başlangıç fiyatına sahip.

Lexus IS 300h

0'dan 100'e 8.4 saniyede çıkabilen Lexus IS 300h, maksimum 200 km/sa hızlarına kadar çıkabiliyor. Sportif bir tasarıma sahip olan Lexus IS 300h, spor, normal ve eco olmak üzere 3 farklı sürüş modu da sunuyor. 100 kilometrede 4,3 litre yakıt tüketimine sahip 79 bin eurodan başlayan fiyat etiketine sahip.

Lexus GS 300h

Maksimum 190 (km/sa) hızlarına kadar çıkabilen Lexus GS 300h, 100 kilometrede sadece 4.7 lt yakıt tüketiyor. ECO’dan SPORT S+ moduna kadar dört farklı sürüş seçeneği sunan Lexus GS 300h, 0'dan 100'e ise 9 saniyede çıkabiliyor. 90 bin eurodan başlayan fiyatlarla ülkemizde satışta.

Lexus NX 300h

Lexus'un Crossover'ı olarak lanse edilen Lexus NX 300h, Lexus'un hibrit ailesinin en dikkat çekici modellerinden. Maksimum 180 km saat hızlarına kadar çıkabilen Lexus NX 300h modeli 0'dan 100'e ise 10 saniyenin altında çıkıyor. 100 kilometrede 5,2 litre yakıt tüketimine sahip NX 300h yaklaşık 80 bin euro etikete sahip.

Lexus RX 450h

Tıpkı Toyota RAV4 Hybrid modeli gibi bir SUV olan Lexus RX 450h, RC F SPORT modelinde bulunan değişken süspansiyon ve 18 inç jantlar ile daha dinamik bir sürüş deneyimi sağlıyor. 0'dan 100' 7.7 saniyede çıkabilen RX 450h, maksimum 200 (km/sa) hızlarına kadar çıkabiliyor. 100 kilometrede 5,4 litre tüketime sahip araç ülkemizde 167 bin eurodan başlayan fiyatlara sahip.

Lexus RC 200t

Lexus'un hibrit ailesinin en hızlı modeli olan Lexus RC 200t, maksimum 230 (km/sa) hızlarına kadar çıkabiliyor. Dinamik sürüş yetenekleri ve şık tasarımı ile rakiplerinin önüne geçen Lexus RC 200t, 0'dan 100'e 7.5 saniyede çıkıyor. 97 bin euro fiyat etiketine sahip aracın 3 farklı donanımı bulunuyor.

Renault Zoe

Renault'nun tamamen elektrikli modellerinden olan Renault Zoe, özellikle şehir içi kullanım için ideal. Tek şarjda 400 km'lik menzile sahip olan Renault Zoe, ülkemizdeki az sayıdaki tamamen elektrikli otomobilden biri. ABS, acil fren destek sistemi ve R-LINK gibi özellikler sunan Zoe, ileri elektrik teknolojilerini bünyesinde barındırıyor.

Renault TWIZY

İlginç bir model olan Renault TWIZY, standart otomobillerden farklı olarak iki kişilik bir araç. Tıpkı Zoe modeli gibi tamamen elektrikli olan Renault TWIZY, şehir içi kullanım ve kısa mesafeler için tasarlandı.

Toyota Yaris Hybrid

Sevilen Toyota Yaris modelinin hibrit versiyonu olarak karşımıza çıkan Toyota Yaris Hybrid, başarılı tasarımı ile dikkatleri çekiyor. Şerit takip sistemi gibi güvenlik özellikleri de sunan Toyota Yaris Hybrid, 14 farklı renk seçeneğine sahip. Hibrit versiyonu 88 bin TL'den başlayan Yaris'in, otomatik benzinli motorlu seçeneği ise 72,300 TL'den başlıyor. Arada hafif donanım farkı bulunmasına karşılık yaklaşık 16 bin TL'yi neden hibrit bir araç almak için ayırmanız gerektiği ise soru işareti olarak kalıyor. Fabrika verilerine göre hibrit versiyonla normal versiyonun yakıt tüketimi 100 kilometrede 1,2 litre farkettiyor, bu da 16 bin TL'yi çıkarmak için yaklaşık 200 bin kilometreden fazla yapmanızı gerektiriyor.

Toyota Auris Hybrid

Toyota'nın 6 hibrit otomobilinden biri olan Toyota Auris Hybrid, Auris modelinin kendine has tasarımını hibrit teknolojisi ile buluşturuyor. 11 renk seçeneğine sahip olan Toyota Auris Hybrid, dinamik tasarım hatları ile öne çıkıyor. Auris'in 1.8 Hybrid e-CVT Elektronik motora sahip hibrit modeli ötv indirimi ve lansman fiyatı ile birlikte en düşük 102 bin 950 TL etiketi ile satışa sunuluyor. Cam tavan gibi ekstra özelliklerle fiyatının 123 bin 500 TL'ye kadar çıktığını belirtelim. Hibrit motoruna yakın diyebileceğimiz benzinli otomatik Auris'in fiyatı ise 87 bin 350 TL.

Toyota RAV4 Hybrid

Toyota'nın hibrit SUV modeli olarak karşımıza çıkan Toyota RAV4 Hybrid, 7 hava yastığı, ABS ve Araç Denge Kontrol Sistemi ile güvenli bir sürüş deneyimi vadediyor. Tıpkı diğer Toyota modellerinde de olduğu gibi benzinli ve dizel modellere de sahip olan RAV4 Hybrid, hibrit SUV isteyenler için güçlü bir alternatif.

Ülkemize daha önce benzinli motor seçeneği ile de gelen RAV4 artık sadece hibrit motor seçeneği ile satılıyor. 179 bin 850 TL'den başlayan fiyat etiketine sahip RAV4, 100 kilometrede 5,1 litre yakıt tüketimine sahip.

Toyota Prius

Dünyanın ilk seri üretim hibrit modeli olarak lanse edilen Toyota Prius, hibrit teknolojisinin gelişmesinde büyük rol oynuyor. Şık tasarımı ile rakiplerinin önüne geçen Toyota Prius, 7 renk seçeneğine sahip. Toyota'nın en çok karşımıza çıkan hibrit motoru 1.8 Hybrid e-CVT Elektronik motoruna sahip araç yüz kilometrede 3,6 litre yakıt tüketimine sahip. Prius 44 bin 900 eurodan başlayan fiyatla satışa sunuluyor.

Toyota C-HR Hybrid

Günümüzün en popüler hibrit modellerinden biri olan Toyota C-HR Hybrid, 2017 yılının ilk yarısında ülkemizde en çok satılan hibrit otomobil olmayı başardı. Dinamik ve sportif tasarımı ile rakiplerinden ayrılan Toyota C-HR Hybrid, 13 renk seçeneği ile geliyor. 1.8 Hybrid e-CVT Elektronik hibrit motora sahip C-HR ülkemizde üretiliyor. ÖTV teşviği ile 121 bin 600 TL başlangıç fiyatına sahip olan ara. yüz kilometrede 3,8 litre yakıt tüketimi sunuyor. Aynı donanıma sahip aracın yakıt tüketimi 100 km'de 5,9 litre iken 103 bin 900 TL'lik fiyat etiketi ile tüketicilerle buluşuyor.

Volvo XC90

Momentum, Inscription, R-Design ve Excellence olmak üzere 4 farklı versiyona sahip olan Volvo XC90, tüm versiyonlarında hibrit seçeneğini sunuyor. Tıpkı diğer Volvo otomobillerinde de olduğu gibi güvenlik seçenekleri ile dikkatleri çeken Volvo XC90, lüks ve hibrit SUV arayanlar için güçlü bir alternatif.

Yüz kilometrede 2,1 litre yakıt tüketimine sahip araç 621 bin TL'den başlayan fiyat etiketine sahip. Aracın yüz kilometrede 6,2 litre yakıt tüketen dizel versiyonu ise 483 bin TL'den başlayan fiyatla satışa sunulmuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.