yolluyo: Tüm mahalle esnafını buluşturan sipariş uygulaması

yolluyo: Tüm mahalle esnafını buluşturan sipariş uygulaması

Türkiye’de çevrimiçi market girişimleri başarılı olamadı ama büyük market zincirlerine karşı mücadele devam ediyor. Tüm mahalle esnafını tek bir uygulamada buluşturmayı hedefleyen yolluyo, market zincirlerinin tekelini kırmak istiyor.

Mahalle esnafına dönük bir pazar yeri olan yolluyo, yerel satıcıları bir araya getiren bir uygulama. Bakkaldan manava, marketten kasaba ürün satışı yapan tüm esnafı tek çatı altından buluşturmayı hedefliyor. Şu anda İstanbul’un 39 ilçesinin 17'sinde hizmet sunan girişim, 120’den fazla iş yeriyle anlaşmalı şekilde çalışıyor ve eleman eksikliği nedeniyle sipariş gönderimi yapamayan dükkanlara kurye desteği de sunuyor.

15 kategoride 70 binden fazla ürün

yolluyo ile sipariş verebileceğiniz ürün sayısı bulunduğunuz konuma göre değişse de şu anda yolluyo’da 15 farklı kategoride toplam 70 binden fazla fotoğraflı ürün bulabilirsiniz. Yolluyo ürünler için iş yerindeki fiyat etiketlerini kullanıyor. Yani kullanıcılardan herhangi bir komisyon ücreti ve getirme ücreti almıyor.

Şu anda nakit veya kredi kartı ile ödeme yapmanıza izin veren yolluyo, Setcard, Multinet gibi yemek kartlarıyla ödeme yapabileceğinizi de söylüyor ve yeni ödeme yöntemleri eklemeyi planlıyor. Girişim, gelir modelini de esnaflardan aldığı aylık komisyon ücretine dayandırıyor.

İlk adımlar 2013'te atıldı

Yazılım mühendisi Uğur Kadam ve reklamcı Fırat Yıldız tarafından hayata geçirilen yolluyo’nun hedefi küçük esnafı büyük market zincirlerine karşı mobil ve masaüstü çözümlerle güçlendirmek. İlk adımları 2013'te atılan girişim, geçtimiz yıl yeniden modellenmiş ve aynı yıl sonunda Şirket Ortağım'dan yatırım alarak bu modelin tutarlılığını doğrulamış.

Küçük esnafın satışlarını arttırmak isteyen ve Ferhan Şensoy'un "Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı" oyununu hatırlatan yolluyo, esnafları tanıtmak için içerikler de üretiyor.

Şahsen yolluyo gibi girişimlerin mahalle içi alışverişi yeniden canlandıracağına inanıyorum fakat esnaflarla kurulan bu yeni ticari ilişkinin nasıl olması gerektiği konusunda hala soru işaretleri var.

Eğer mahalle esnafından alışveriş yapmayı seviyorsanız hemen yolluyo.com’u ziyaret edebilir veya mobil uygulamasını (App Store, Google Play) indirerek harekete geçebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.