Android O'nun resmi ismi açıklandı: Android Oreo

Android O'nun resmi ismi açıklandı: Android Oreo

Google, Android'in yeni sürümü ile ilgili beklenen duyuruyu resmen yaptı. Android O olarak bilinen Android'in yeni sürümünün resmi adı, beklendiği gibi Android Oreo olarak duyuruldu.

Mevcut bir markanın kullanımı Google için bir ilk değil. Daha önce de Android Kitkat için Nestle ile işbirliği yapılmıştı. İngilizce'de "O" harfi ile başlayan çok fazla tatlı olmadığını da düşünecek olursak oldukça iyi bir seçenek Oreo. Ayrıca neredeyse herkes tarafından sevilen bir bir bisküvi.

Güneş tutulmasıyla birlikte gerçek zamanlı pazarlama

Dün New York'ta yapılan duyuru aynı zamanda güneş tutulmasına denk getirildi ki Oreo'nun rengi ile güneş tutulması kullanılabilsin. Güzel bir fırsat böylece değerlendirilmiş oldu.

Google'ın her yeni Android sürümüne yönelik tasarladığı maket de Mountain View'de yerini aldı. Süper kahraman temalı bu heykeli uzun bir süre her iki markanın da kullanacağını söyleyebiliriz.

Resmi adının duyurulmasıyla beraber blogunda uyumlu cihazlara nasıl yükleme yapılacağını paylaşan Google, aynı zamanda Android Oreo'nun Açık Kaynak Projesi (Google’s Android Open Source Project) üzerinden erişilebilir olduğunu da duyurdu.

Hem Google hem de Oreo, bu işbirliğini uzun bir süre sosyal medyada da kullanacak gibi görünüyor. Oreo'nun sosyal medya iletişiminin zaten başarı hikayesi olarak sık sık anlatıldığını düşünecek olursak çok güzel içerikler göreceğimiz kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.