Amazon'un 2.5 milyar dolar gelir yaratan özel markaları

Amazon'un 2.5 milyar dolar gelir yaratan özel markaları

İnternetten alışveriş denince tüm dünyada akla gelen ilk firmalardan biri olan Amazon, özel markaları sayesinde başarısını perçinliyor. 20'yi aşkın özel markası ile satışlarına devam eden Amazon, SunTrust Robinson Humphrey analiz firmasına göre sadece 2016 yılında özel markaları sayesinde 2.5 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

İlk olarak 2009 yılında AmazonBasics ile karşımıza çıkan Amazon'un özel markaları 10 yıldan kısa süre içinde 0'dan 2.5 milyar dolarlık satış seviyelerine kadar çıkmayı başardı. Toplamda 20'den fazla özel marka ile hizmet veren Amazon, teknolojiden tutun da giyime kadar pek çok farklı alanda ürün satışı yapıyor.

AmazonBasics'in liderliğinde büyüyor

1010data'nın raporuna göre Amazon'nun en hızlı büyüyen özel markaları, artık klasik hale gelen elektronik ürünleri markası AmazonBasics, çocuk giyim ürünleri satan Scout + RoAmazon Elements, Echo, Kindle ve Fire TV. 2017 yılının ilk yarısında ise en çok satışı 220 milyon dolarla AmazonBasics markası gerçekleştirdi. AmazonBasics'i 120 milyon dolarla Echo ve 110 milyon dolarla Fire TV takip ediyor.

Özel markaların satışlarına baktığımızda şu an için elektronik ürünlerinin daha çok satış gerçekleştirdiği görülse de, giyim markalarının da hızlı bir şekilde büyüdüğünü de iletelim. Çocuk giyim ürünleri satan Scout + Ro, 2016 yılına oranla yüzde 542 oranında büyümüş.

Analistler özel markaların Amazon'un gizli silahı olduğunu düşünüyor ve 2022 yılında 15 ila 20 milyar dolar seviyelerinde satış rakamlarına kadar çıkabileceklerini de iddia ediyor. SunTrust Robinson Humphrey'in verilerine göre 2016'da 2.5 milyar dolarlık satış yapan özel markalar, 1010data'nın verilerine göre 2017'nin ilk yarısında yaklaşık 500 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi.

Amazon 2016 yılını 136 milyar dolar satış geliriyle kapatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.