Continental, Frankfurt'ta robo-taksi denemelerine başlıyor

Continental, Frankfurt'ta robo-taksi denemelerine başlıyor

Otomobil sektörü için parça üretimi yapan Alman üretici Continental, Frankfurt'ta bir "robo-taksi" denemesi yapmayı planladığını açıkladıCuBe (Continental Urban mobility Experience - Continental Kentsel Hareketlilik Deneyimi) adını verdiği bu yeni girişim, şehirlerdeki paylaşımlı-otonom taşımacılığının gelecekteki gelişimi için bir başlangıç olacak.

CuBe, şu anda yollarda bulunan Tesla Model S'in sahip olduğu lazer sensörleri yeni aracına ekleyecek ve 2. seviye otonom yazılımı ve sürücü yardım yazılımları ile donatılacak bu aracın "paylaşımlı sürüş ekonomisinde" kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilmesi için yazılımını kendi bünyesinde geliştirecek.

Continental Yürütme Kurulu Üyesi Frank Jourdan'ın şehirlerde taşımacılığın geleceği özerk, elektrikli ve paylaşımlı ekonomi temelli olacak açıklaması ile detaylandırdığı projede şirket bu yıl uygulamalı testlerle başlayacak

Jourdan ayrıca Continental'in hali hazırda otomobil üreticileri için sensörler, kontrol üniteleri ve ağ teknolojisi tedarik eden bir konumda olması, sürücüsüz yolcu taşımacılığında da lider olması için mükemmel bir fırsat olduğunu düşünüyor. Bu alanda çalışan tek tedarikçi Continental değil tabi ki, bir başka tedarikçi Delphi de otonom araçlar odağında çalışmalarını artırmış durumda.

"Yapılacak testler sonucu, şehirlerde gerçekleşecek güvenli, sürücüsüz taşımacılık için gerekli olabilecek teknik ihtiyaçların net olarak belirlenmesi amaçlanıyor" diyen Dr. Andrey Hohm (Continental otonom araç projesi lideri), "belirlenecek bu ihtiyaçlar da gelecekteki ürün stratejimizi belirlememize ve geleceğin teknolojisini sunmamıza yardımcı olacaktır" diyor.

Şimdilik sadece Frankfurt'ta yapılacak testlerden söz edilse de Berlin ve Londra'da da yaşanan trafik sıkışıklıklarının ciddi problemlere neden olduğu, basın bülteninde belirtilen detaylar arasında. Sonraki aşama testleri bu şehirlerde yapılabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.