İsviçre merkezli banka, müşterilerine ether ve bitcoin cash satmaya hazırlanıyor

İsviçre merkezli banka, müşterilerine ether ve bitcoin cash satmaya hazırlanıyor

İsviçre merkezli özel banka Falcon Private Bank, müşterilerinin kripto para hesabı açıp bitcoin yönetimi yapmalarına imkan vereceğini geçtiğimiz ay duyurmuştu. Bu hizmeti müşterilerine sunmak için Bitcoin Suisse şirketi ile özel bir anlaşma yapan banka bu sayede dijital varlık yönetimini kripto paraları destekleyecek şekilde genişleten ilk banka oldu.

Falcon Private Bank, dün yaptığı bir açıklamayla dijital varlık yönetimi sistemini genişleteceğini ve bitcoin dışında bitcoin cash, ether ve litecoini de destekleyeceğini duyurdu. Müşterileri  Ağustos itibariyle artık bu kripto paralarından istediklerinden alıp, hesaplarında tutabilecekler.

İlk kripto para alım-satım ve hesapta tutma işlemini sunmaya başladıktan 1 ay sonra böyle bir genişletme hareketinin olması, oldukça dikkat çekici. Falcon Private Bank, geçtiğimiz yıl itibariyle 14 milyar dolar değerinde varlığa sahipti. Bu gelişmelerle beraber önümüzdeki yıl sonunda ne kadar büyük bir yükseliş olacağını merak ediyorum.

Bitcoin Suisse CEO'su Niklas Nikolajsen yaptığı açıklamada, "Falcon Private Bank, müşterilerine doğrudan bitcoin sunarak bir tarih yazdı ve bu hizmeti veren ilk banka oldu. Şimdi ise yeni kripto paraları da sisteme dahil ederek, kripto para yatırımcıları ve kripto para sahipleri için ilk özel banka olma yolunda ilerliyor" dedi.

Falcon, kripto para dünyasına inanan büyük bankalardan. Bu gelişmelerle aynı dönemde Zürih merkez binası önündeki ATM'ye bitcoin hesap yönetimi seçeneği de ekledi.

Bakalım bu hareketi takip edecek ilk banka hangi ülkeden çıkacak.  Tahminlerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.