Fiat Chrysler sürücüsüz otomobil platformu için BMW, Intel ve Mobileye ile hareket edecek

Fiat Chrysler sürücüsüz otomobil platformu için BMW, Intel ve Mobileye ile hareket edecek

Fiat Chrysler grubu, BMW grubuyla yaptığı anlaşma ile birlikte Intel ve Mobileye'ın da desteğiyle sürücüsüz otomobil geliştirme konusunda aynı cephede mücadele kararı aldı. Fiat Chrysler grubu sıfırdan kendi yatırımı yapmak yerine bir süredir bu konuda tecrübeli olan BMW ve iş ortaklarıyla bir araya gelerek, otonom araçları bir sonraki seviyeye taşımayı ve yaygınlaştırılmasını amaçlayacak.

Otomobillerin otonom seviyelerini 5 üzerinden puanlandıran ortaklık, mevcutta 5 üzerinden 3 notu verilen sürücüsüz otomobil kalite seviyesini 5 üzerinden 4'e çekmeyi hedeflediğini aktarıyor. Bu da artık sürücüsüz otomobillerin daha da akıllı olacağı anlamına geliyor. İş ortaklığı neticesinde 2017 yılının sonunda tam 40 test otomobili yollarda yerini alıyor olacak. Bu test araçları, Mobileye'ın daha filosunda bulunan araçlardan veriler ve kazanılan tecrübeleri de kullanacak.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl BMW grubu Intel ve Mobileye ile bir iş birliğine giderek sürücüsüz otomobil konusunda birlikte çalışacaklarını açıklamıştı. Firmalar arasındaki bu yakınlaşma ise bu yılın hemen ilk çeyreğinde, Intel'in Mobileye'ı 15.3 milyar dolara satın almasıyla son buldu.

BMW ve Fiat Chrysler gruplarının, yaptıkları ortaklık ve entegrasyonla aynı sürücüsüz otomobil altyapısını kullanacaklarını tahmin etmek mümkün. Bunun bir diğer artısı da aynı altyapıyı kullanan otomobillerin de birbirlerini daha iyi tanıyabilecekleri ve otonom yapılardan kaynaklanabilecek kazaların oluşma ihtimalini azaltabilir.  Bu sebeple hem BMW, Fiat Chrysler, Mobileye ve Intel, hem diğer otomobil üreticilerini hem de teknoloji sağlayıcılarını bu işbirliğine katılmaya davet ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.