Bitcoin yine bölünüyor!

1 Ağustos'ta bölünerek iki farklı versiyona kavuşan bitcoin, ikinci kez bölünüyor. Segwit2x olarak adlandırılan planı hayata geçirmek üzere düğmeye basan geliştiriciler, bölünme tarihini Kasım ayı olarak belirlediler.

Segwit2x ile aşina olmayanlar için, bu bitcoin ve bitcoin cash olmak üzere kripto para destekçilerini ikiye bölen tartışmanın çözümü için üçüncü bir yol öneriyor. Plan, 494,784 blokunda bir ila iki megabyte arasında yeni bir bitcoin bloku oluşturulmasını ön görüyor. Bölünme sonrasında bu bloklar üzerinden bitcoin blokları oluşturmak içinse geçtiğimiz Mayıs'ta imzalanan New York Anlaşması'na taraf olmak gerekiyor.

Bölünmeyi Bitmain destekliyor

Anlaşmanın tarafları arasında, bugüne kadar dünyanın en büyük bitcoin şirketlerinden Bitmain'in aralarında olduğu 50'den fazla girişim ve Jeff Garzik gibi isimlerin olması ikinci bölünmenin ilkine göre çok daha etkili olabileceğini işaret ediyor. Diğer taraftan blok büyüklüğünün yetmemesi tartışması ise, ilk bölünme ile çözüme kavuşmuştu. Olası bölünmenin bitcoin destekçilerine faydalarının daha iyi analiz edilmesi gerektiği ortada.

Bölünme sonrasında üçüncü bir bitcoin versiyonuyla karşılaşmamız kuvvetle muhtemel. Bitcoinin ilk bölünmesi, yazı hazırlandığı sırada 4 bin 450 dolar seviyelerinde işlem gören bitcoine yaradı; bitcoin cash içinse bu seviye 300 dolar. Şüphelerle gelen ilk bölünmenin ardından, gelmesi muhtemel yeni bir kripto para birimi bitcoini bu kez sarsabilir mi, bekleyip göreceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.