General Motors'tan Smart ForTwo rakibi 5 bin dolarlık elektrikli otomobil: Baojun E100

General Motors'tan Smart ForTwo rakibi 5 bin dolarlık elektrikli otomobil: Baojun E100

General Motors'un Çin'de gerçekleştirdiği konsorsiyum ile SAIC - GM - Wuling olarak araba üretimi yapıyor. Baojun markası altında çeşitli modeller yer alırken, General Motors'un Çin'deki ortaklarıyla bir sonraki hamlesi oldukça ilgi çekici oldu.

Baojun E100 adını alan iki kişilik elektrikli otomobil modeli hem küçük boyutlarıyla hem de fiyat açısından oldukça rekabetçi olacak. Tasarım olarak da biraz benzeştiğini söyleyebileceğimiz Smart ForTwo'dan daha kısa olan araç özellikle şehir içi kullanım için mantıklı olabilir. Bununla birlikte Çin hükümetinin sıfır emisyon araçlar yanlısı politikası da elektrikli otomobil fiyatlarını Çin'de daha makul seviyelere çekiyor. Bajoun E100'ün fiyatının sadece 5 bin dolar civarında olması bekleniyor.

Baojun'un ilk elektrikli otomobili olma özelliği taşıyan E100'ün 29 kilowatt'lık elektrikli motoru 39 beygir gücünde. Performans olarak yüksek bir sonuç beklenmiyor olsa da Baojun E100'ün saatte maksimum hızı 100 kilometre olarak açıklandı. Çin menşeli E100'ün menzil kapasitesi ise 155 kilometre. E100'e bu yolculuğu yaptıran itici güç lityum iyon batarya ise yaklaşık 7,5 saat içerisinde tamamen doluyor.

Bajoun, ilk etapta üreteceği 200 adet E100 için ön kayıt toplamaya karar vermiş ve paylaşılan bilgilere göre, ilk 200 otomobilden birine sahip olmak için başvuran kişi sayısı 5 binin üzerinde. Bu da elektrikli otomobillere olan ilginin yanı sıra, oldukça uygun fiyatın da etkili olduğunu kanıtlıyor. Elektrikli otomobillerin fiyatlarının bu tarz modellerle gittikçe daha makul seviyeleri gelmesi de, elektrikli araçlara dönüşümü ciddi anlamda hızlandıracak gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.