Elon Musk: Yapay zeka Kuzey Kore'den daha tehlikeli

Elon Musk: Yapay zeka Kuzey Kore'den daha tehlikeli

Elon Musk yapay zeka konusunda uyarılarına devam ediyor. Son günlerin en popüler gündem konusu olan "Kuzey Kore" Elon Musk'ın da gündemine girmiş olmalı ki geçtiğimiz günlerde, bu konuyu da kullanarak yapay zekaya tekrar dikkat çekti.

"Yapay zeka güvenliğinden endişe duymuyorsanız, duymalısınız! Kuzey Kore'den çok daha riskli!" diyen Elon Musk, bu açıklamayı Dota 2 oyununda dünyanın en iyilerine karşı oynayan OpenAI yapay zeka botunun maçından hemen sonra yaptı.

Elon Musk tarafından go veya satranç gibi oyunlardan daha karmaşık olarak açıklanan Dota 2 oyununda, dünyanın en iyi oyunculardan birini yenen ilk yapay zeka oyun robotunun zaferinden hemen sonra bu Tweet'i atan Elon Musk, OpenAI gibi giderek güçlenen yapay zekanın, nihayetinde kontrol edilmesi gerektiği konusunda uyarılarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz haftalarda Amerika'da valilere yönelik konuşmasından sonra çok tartışılan "yapay zekanın geleceği ve güvenlik" konusunda Elon Musk, insanların bir süre sonra "ev kedisi" gibi olacağını belirtiyor. Eğer yapay zeka karşısında bir şey yapmazsak ev kedisine dönüşeceğimizi belirten Elon Musk, insanlığın yeni bir "dijital katmana" ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Kaliforniya'da bir konferansta "Bence en iyi seçeneklerden biri yapay zeka katmanı eklemektir" açıklamasında bulunan Elon Musk "vücudumuzun geri kalanıyla ortak ve iyi çalışabilecek üçüncü bir katman" konusunu dile getirerek odağı kendisinin de şirketi olan Neuralink'e çevirdi.

"Size özel, yüksek bant genişliğine sahip bir sinirsel bir arayüz oluşturabilirsek artık ev kedisi değilsiniz" diyen Elon Musk, hem kendi şirketinin hem de nanoteknoloji şirketlerinin bizler için nasıl bir gelecek hazırlamaya çalıştığının altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.