OpenAI, 24 milyon dolarlık turnuvada profesyonelleri yendi

OpenAI, 24 milyon dolarlık turnuvada profesyonelleri yendi

Bilgisayarların daha önce satranç ve GO ustalarını yendiğine şahit olmuştuk. Bilgisayar teknolojisi artık dünyanın en popüler oyunlarından olan Dota 2'de de yine dünyanın en iyi oyuncularından Danylo (Dendi) Ishutin'i kelimenin tam anlamıyla dövmeyi başardı.

Elon Musk ve Y Combinator Başkanı Sam Altman'ın 1 milyar dolarlık ortak sermaye ile kurduğu kar amacı gütmeyen yapay zeka araştırma kuruluşu OpenAI, 24 milyon dolarlık ödül dağıtan dünyanın en büyük oyun turnuvalarından birinde, dünyanın en iyi Dota 2 oyuncularından olan Danylo "Dendi" Ishutin'i yenmeyi başardı.

Dendi üçüncü maça çıkmayı reddetti

İlk maçı yaklaşık 10 dakikada almayı başaran Open AI karşısında ikinci maçı yarıda bırakan Dendi, 3. maça çıkmayı reddetti. Canlı yayınlanan maçın videosunu aşağıda görebilirsiniz:

Daha önce bu tür turnuvalardan 735 bin 450 dolar ödül kazanan Dendi, "Bana zorbalık yapmayı bırakın" diyerek isyanını dile getirmeyi ihmal etmedi.

Karşılaşmadan hemen sonra bu başarıyı Twitter'dan duyuran Elon Musk, konuyu yapay zekanın tehlikeli boyutlarına çekmeyi de ihmal etmedi.

OpenAI'nin geçen bir hafta içerisinde dünyanın en iyi oyuncularını yenmeyi başardığını açıklayan Open AI CTO'su Greg Brockman "OpenAI'yı geliştirmek için en iyi yol olarak onu kendisine karşı oynayacak hale getirdik. Daha düşük seviyede veya çok daha iyi seviyede birileriyle antrenmanlar yapması onu yeterince geliştiremeyecekti. Kendisine karşı oynaması olabilecek en karmaşık görevleri bile öğrenmesi için en etkili yol" açıklamasında bulundu.

OpenAI'ın tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Önümüzdeki yıl, turnuvayı düzenleyen grubun kendi yapay zeka botunun hazır olmasını umduklarını belirten Brockman, gelecek sene bu yapay zeka botuna karşı 5 maç yapmayı planladıklarını belirtiyor.

"Open AI'de, sadece bir parça kağıt yayınlamak istemiyoruz" diyen Brockman, "Gerçekten çalışan sistemler oluşturmak ve daha önce imkansız olan bir şeyleri mümkün kılmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.