App Samurai, ACT Venture Partners liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı

App Samurai, ACT Venture Partners liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı

Bilkent Cyberpark’ta kurulan ve Techstars Berlin 2017 sınıfına seçilerek ilk yatırımını alan self-servis mobil reklam platformu App Samurai, 1 milyon dolarlık tohum yatırımına imza attı.

Aldığımız bilgilere göre App Samurai’ın yeni yatırımı yenilikçi teknoloji girişimlerine yatırım yapan ACT Venture Partners liderliğinde tamamlanmış. 500 İstanbul ve aralarında Erdem Yurdanur ile Tarkan Onar’ın da bulunduğu bir grup melek yatırımcı da bu yatırım turunda ACT Venture Partners’a eşlik etmiş.

50 binden fazla yayıncı, 1,2 milyardan fazla kullanıcı

Akıllı önerilerle yüksek dönüşüm oranına sahip reklam kampanyaları düzenlenmesini sağlayan App Samurai, daha önce de paylaştığımız üzere Emre Fadıllıoğlu, Şeyhmus Ölker, Mehmet Bilgin, Kadir Soner Şensoy ve Selin Ezer’den oluşan 5 kişilik deneyimli bir kurucu ekibe sahip. Şu anda 25 kişilik bir ekiple yoluna devam eden girişimin ulaştığı yayıncı sayısı 50 bini, erişilen mobil kullanıcı sayısıysa 1,2 milyarı geçiyor.

İlk 7 ayda cirosu yüzde 700 büyüdü

Kurucu ortaklardan Emre Fadıllıoğlu (CEO), performans pazarlamacılarının optimizasyon ve sahtekarlıkla ilgili tüm endişelerini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söylüyor ve hem yayıncı hem de kullanıcı verilerini yapay zekâ ve makine öğrenmesi algoritmalarıyla desteklediklerini paylaşıyor. 50’den fazla ülkede 10 binin üzerinde uygulamaya hizmet verdiklerini söyleyen Fadıllıoğlu, Ocak 2017’den beri aylık cironun yüzde 700 büyüdüğünü de paylaşıyor.

Gelirlerin yüzde 75'i yurtdışından

App Samurai ekibi Techstars Berlin'de

Ankara’da kurulan ama ilk günden küresel bir girişim olma vizyonunu seçen App Samurai, sahip olduğu müşteri kitlesiyle bu vizyonu yakaladığını gösteriyor. Zira şirketin gelirlerinin yüzde 75’i yurt dışındaki müşterilerden geliyor. App Samurai’nin Ankara ve İstanbul ofislerinin yanında San Francisco’da da bir ofisi bulunuyor. Genç girişim, bu yılın son çeyreğinde Berlin ofisini açarak Avrupa’daki büyümesini hızlandırmak istiyor.

Gerek oyun gerekse e-ticaret ve diğer dikeylerde mobil uygulama kullanımının artışı herkesçe malum. Dolayısıyla App Samurai gibi girişimlere duyulan ihtiyaç ve bu alandaki rekabet de hızla artıyor.

Eğer mobil uygulamalarınızı daha geniş kitlelere yaymak istiyorsanız en azından AppSamurai'nin bloguna ve ücretsiz hizmetlerine göz atmanızı tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.