Ankara merkezli mobil reklam platformu App Samurai'ın ilk yatırımcısı Techstars Berlin oldu

Ankara merkezli mobil reklam platformu App Samurai'ın ilk yatırımcısı Techstars Berlin oldu

Bilkent Cyberpark’ta kurulan ve bir ayağını ABD'ye atan self-servis mobil reklam platformu App Samurai, Techstars Berlin 2017 sınıfına seçildi ve ilk yatırımcısını da bulmuş oldu.

App Samurai, özellikle büyüme odaklı mobil uygulamalar için geliştirilmiş reklam platformu. Ocak 2016’da mobil pazarlama alanında tecrübeli 5 ortak (Emre Fadıllıoğlu, Şeyhmus Ölker, Mehmet Bilgin, Kadir Soner Şensoy, Selin Ezer) tarafından kurulan girişim, kullanıcılarının tek noktadan reklamlarının kalitesini ve sonuçlarını ölçümlemesini sağlıyor. Ayrıca akıllı önerilerle yüksek dönüşüm oranına sahip kampanyalar kurgulanmasına imkan tanıyor.

App Samurai'ın kurucu ortaklarından Emre Fadıllıoğlu, 2016 yılında mobil uygulama indirmelerinin 15 milyarının reklam kanallarından edinildiğini paylaşıyor ve bu pastadan pay almak istediklerini söylüyor. Uygulama mağazalarındaki uygulama sayısının 5 milyonu geçtiğini söylüyor ve özellikle bireysel uygulama geliştiricilerle girişimlerin aklına gelen ilk mobil reklam çözümü olmayı hedefliyor.

Beş milyondan fazla indirme

Aldığım bilgilere göre geçtiğimiz Ocak ayında 65 bin ziyaretçiye ulaşan App Samurai, tanıtımının yapıldığı günden bugüne 40 ülkeden 400’den fazla kullanıcıya hizmet sunmuş. Dört binden fazla kampanya ile beş milyondan fazla indirmeye aracılık etmiş. Büyük mobil reklam ağları ve medya planlama şirketleriyle rekabet eden App Samurai, derin bir bilgiye sahip olmayan herkesin kısa sürede uygun maliyetli bir başlangıç yapabileceğini söylüyor. Bir yandan da 'Academy' bölümünde mobil reklam dikeyindeki bilgilerini kullanıcılarıyla paylaşıyor.

Techstars Berlin 2017 sınıfına seçildi

Bir ayağını ABD'ye attıktan sonra San Francisco merkezli bir büyüme stratejisi çizen App Samurai, geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın en iyi girişim hızlandırma programlarından Techstars Berlin 2017 girişimleri arasına seçilmiş. Böylece Techstars'ın güçlü ağına katılan girişim, 20 bin Euro nakit yatırım ve 96 bin euro hisse senedine çevrilebilir borç (convertible debt) karşılığında yüzde 6 hisse paylaşımı yapmış.

App Samurai, toplamda 14 kişilik bir ekibe sahip ama şimdilik yalnızca 1 kişi yurtdışında ikamet ediyor. Yazılım ve operasyonlarını 11 kişilik bir ekiple Ankara'dan yürüten girişim, Türkiye'deki yeteneklere yatırım yaparak Avrupa'ya ve ABD'ye açılmanın mümkün olduğunu pekâla kanıtlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.