Karalamalardan yola çıkarak resim çizen yapay zeka

Karalamalardan yola çıkarak resim çizen yapay zeka

Araştırmacılar Qifeng Chen ve Vladlen Koltun, bir insanın hiç bir model olmadan bir insan çizmesi gibi bir yapay zekanın bir model olmadan nasıl çizim yapabileceğini merak etmiş ve bu konuda bir çalışma başlatmışlar. Her ne kadar "gerçekçi olmayan" sonuçlar bekleseler de yapay zekanın ürettiği sonuçlar oldukça etkileyici.

Yapay zekayı sadece temel verilerle besleyen araştırmacılar, şehir çizimleri yapabilmesi için bazı karalamaları yükleyip bunları gerçek çizimlere dönüştürmesini takip ettiler. Bu karalamalarda sadece ev, araba, ağaç gibi olabilecek şeylerin nerelerde olması gerektiği belirtiliyor, bir insanın rahatlıkla algılayabileceği bu karalamaların gerçekte ne olacağına yapay zeka karar veriyor.

Her bir karalama detayını gerçek bir çizime dönüştüren yapay zeka uygulaması gerçekten oldukça gerçekçi ve başarılı bir iş çıkarmış. Araştırmacılar bu çalışmanın sonuçlarını bir video olarak yayınladılar.

Araştırmacılar, bu etkileyici çalışmanın kodlarını, başka geliştiriciler de faydalanabilsin diye Github'da paylaştılar. Eğer yapay zeka alanında çalışmalar yapıyor veya kendinizi geliştiriyorsanız siz de bu kodlara erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.