Facebook'tan videolar için yeni sekme: Facebook Watch

Geçtiğimiz günlerde 2 milyar kullanıcı barajını aşan Facebook, video içerikleri için özel olarak geliştirilen yeni sekmesi Facebook Watch'ı duyurdu.
Facebook'tan videolar için yeni sekme: Facebook Watch

Facebook'un TV şovlarına benzer video içerikleri üzerinde çalıştığını, BuzzFeed ve Vox’dan orijinal video içeriği sipariş edebileceğini geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz günlerde 2 milyar kullanıcı barajını aşan Facebook, video içerikleri için özel olarak geliştirilen yeni sekmesi Facebook Watchduyurdu.

Geçtiğimiz dönemlerde videoların gücünü keşfeden Facebook, platform içindeki videolu içeriklerin artması için önemli çalışmalar yapmıştı. Facebook Watch ile YouTube, Amazon ve Netflix rakip olmaya hazırlanan Facebook, kullanıcı sayısının büyüklüğü sayesinde gelecekte geleneksel TV platformları için de tehdit oluşturabilir.

Facebook'taki video içeriklerinin yayınlanacağı Watch sekmesi, ilk etapta ABD'de kullanıma sunulacak. Mobil, masaüstü ve laptoplardan ulaşılabilecek olan Watch, Facebook'un TV uygulamaları sayesinde de kullanılabilecek. Geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan "Video" sekmesinin gelişmiş bir hali olacak olan Facebook Watch, videoların daha kolay keşfedilmesine yardımcı olacak ve kullanıcılarına izleme listesi yapma imkanı da tanıyacak.

Canlı spor yayınları

Bu özellik sayesinde kullanıcılar takip ettikleri şovların yeni bölümlerini kaçırmayacak. İçinde listeler de bulunduracak olan Facebook Watch, "Hakkında en çok konuşulanlar", "İnsanları güldürenler" ve "Arkadaşlarım neler izliyor" listeleri sayesinde yeni video içerikleri keşfetmenize yardımcı olacak.

Facebook'un en önemli özelliklerinden olan yorum ve tepkiler de unutulmamış tabii ki. Facebook Watch arayıcılığıyla izlenen videolara yorum veye tepki bırakmak da mümkün olacak. Standart TV şovlarının yanı sıra canlı spor yayınları da yapacak olan Facebook Watch'ın açıklanan şovları ise Nas DailyKitchen Little, Gabby Bernstein'in sohbet programı ve Major League Baseball yayınları.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.