Facebook, BuzzFeed ve Vox’dan orijinal video içeriği sipariş edebilir

Facebook, BuzzFeed ve Vox’dan orijinal video içeriği sipariş edebilir

Video içerik konusunu oldukça önemseyen Facebook, uzun süredir TV şovlarına benzeyen içerikler üzerinde çalışıyordu. Bugün Reuters tarafından paylaşılan habere göre Facebook, içinde BuzzFeed ve Vox’un da bulunduğu medya firmalarından orijinal içerik sipariş edecek.

Yaz aylarının sonuna doğru karşımıza çıkması beklenen video içerikleri iki farklı formata sahip olacak. Reuters’ın raporuna göre 20 ila 30 dakika ve 5 ila 10 dakikalık olmak üzere iki farklı video formatı üzerinde çalışan Facebook, 20 ila 30 dakikalık videoları kendi paylaşacak.

5 ila 10 dakikalık videoları medya firmalarının kontrolüne bırakacak olan sosyal medya devi, bu videoların reklam gelirlerinin yüzde 45’ine sahip olacak. Uzun videolar için 250 kısa olanlar için ise 35 bin dolar ödeyecek olan Facebook, video sektörü için önemli bir yatırım yapacak gibi görünüyor.

YouTube bir adım önde

Bu hamlesi ile popüler video platformu Youtube'a rakip olmak isteyen Facebook, sahip olduğu aylık aktif kullanıcı sayısını kullanarak başarılı bir video içerik platformuna da dönüşebilir.

Son olarak YouTube'ın Mayıs ayının başında benzer bir karara imza attığını ve ücretsiz orijinal içerikler üreteceğini açıkladığını da hatırlatalım. Videolarında Ellen DeGeneres, Kevin Hart, Katy Perry ve Demi Lovato gibi ünlü isimleri kullanacak olan Youtube'un bir adım önde göründüğünü de eklememiz gerekir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.