YouTube ücretsiz orijinal içeriklerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor

YouTube ücretsiz orijinal içeriklerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor

YouTube dün New York'ta gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte televizyon ve müzik dünyasından ünlü isimlerin de yer alacağı orijinal içerik üreteceğini açıkladıEllen DeGeneres, Kevin Hart, Katy Perry ve Demi Lovato gibi önemli isimlerin şovlarının da yer alacağı orijinal içerikler, YouTube üzerinde ücretsiz olarak yayınlanacak.

Netflix, Amazon ve Hulu gibi kendi orijinal içeriklerini üretecek olan YouTube, içeriklerini ücretli servisi olan Red yerine ücretsiz olarak yayınlayarak daha fazla izleyiciye ulaşmayı hedefliyor. Fakat YouTube Red'i de unutmayan popüler video platformu, önümüzdeki yıl Red platformu için 40'da fazla orijinal içerik ve film üreteceğini de açıkladı.

Reklamsız ve orijinal içeriklere sahip olan bir YouTube deneyimi sunan Red'in aylık 10 dolarlık bir ücrete sahip olduğunu da ekleyelim. Üreteceği ücretsiz içeriklerin isimlerini de açıklayan YouTube, kısa zaman içerisinde Ellen's Show Me More Show, Good Mythical Morning, Kevin Hart: What the Fit?, I Am: Demi Lovato, Best.Cover.Ever., The Super Slow Show ve Katy Perry Live Special programlarıyla karşımıza çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde de TV servisini Amerika'nın belli şehirleri için kullanıma sunan YouTube, bu hamlesiyle birlikte Online TV ve video servislerinde daha fazla söz sahibi olmayı amaçlıyor. Hatırlatmak gerekirse 2015 yılında küresel olarak 19 milyar dolar büyüklüğüne ulaşan Online TV ve video servislerinin 2020 yılında 42 milyar dolar seviyelerine kadar çıkması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.