SPONSORLU

Netaş start-up’ları 50. Yıl Özel Ödülü’ne başvurmaya çağırıyor

Netaş start-up’ları 50. Yıl Özel Ödülü’ne başvurmaya çağırıyor

Netaş, 50. yılında genç girişimcilere tam destek vermeyi sürdürüyor. Bu yıl 16. kez düzenlenecek olan TESİD (Türk Elektronik Sanayicileri Derneği) Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri kapsamında Netaş, 50. yılı kutlamaları çerçevesinde genç girişimcileri desteklemek üzere start-up bünyesinde geliştirilmiş yazılım ve donanım ürünleri arasından seçilecek bir projeye “NETAŞ 50.Yıl Özel Ödülü” verecek.

NETAŞ 50.Yıl Özel Ödülü ile TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödüllerine başvuru yapan start-up’lar, kendi ürünlerini ve hizmetlerini tanıtıp anlatabilmelerinin yanı sıra, TESİD’e üye büyük ölçekli kuruluşların yöneticileriyle bir araya gelme fırsatı da yakalıyorlar.

TESİD’in üye profili, 70 ayrı sanayi kuruluşuna mensup Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon ve bilişim şirketlerinin dâhil olduğu 160 üyeden oluşuyor.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, TESİD’in internet sitesinde bulunan Netaş 50.Yıl Ödülü Başvuru Formu’nu doldurmaları ve en geç 15 Ağustos 2017 tarihine kadar [email protected] adresine göndermesi gerekiyor.

Netaş, Türkiye’de start-up kuruluşlara ve genç inovatif beyinlere en çok yatırım yapan, bu konudaki gelişimi ilk olarak ve en çok destekleyen teknoloji üreticilerinden biri olarak öne çıkıyor.

2015 yılında Netaş ile bilişim ve telekomünikasyon alanındaki yatırımlarıyla öne çıkan Kanada, Ottowa merkezli Wesley Clover arasında yapılan işbirliği kapsamında Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu kurulmuştu. Söz konusu fon, erken evre şirketlere ve girişimcilere yatırım yapma, katma değeri yüksek teknoloji projelerini destekleme alanında faaliyet gösteriyor.

Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu tarafından desteklenen inovatif ve girişimci gençlerin kurduğu 6 şirket arasında yer alan, 2014 yılında kurulan Twentify, saha operasyonlarını mobil kitle kaynakla gerçekleştiren “Bounty” adlı uygulamasıyla “Webrazzi Arena 2015 Girişim Yarışması”nda şampiyon olmuştu.

Bir diğer proje olan Pisano, şirketlerin müşterilerine ve müşterilerin de şirkete anında ulaşabilecekleri, iletişim kurabilecekleri web tabanlı bir müşteri etkileşim platformu tasarladı.

2016 yılının başında Kuzey Amerika pazarına açılan Iven ise, şirketlerin verimliliğini artırmak, maliyetlerini düşürmek ve ürünlerinin pazara çıkış süresini azaltmak amacıyla, makineler arası iletişim çözümleri geliştiriyor.

Deriva, perakende mağazaları için, ziyaretçi davranışlarını toplayarak analiz ediyor; mağaza yönetimine bilgi sağlıyor. Startsub, şirketi kutu abonelik hizmeti veren bir platform yaratarak “Kutu Üyelik Servisi” sayesinde satıcıları müşterileriyle buluşuyor. CreatorDen ise markalar ile sosyal medya influencer’ları arasında masaüstü platformu ve mobil uygulama üzerinden bağlantı kuruyor ve markaların sosyal medyada etkili bir şekilde tanıtılmasına, marka hedeflerine ulaşmalarına katkı sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.