MojiLaLa 1.5 milyon dolarlık yeni yatırımla Artırılmış Gerçeklik alanına giriş yapıyor

MojiLaLa 1.5 milyon dolarlık yeni yatırımla Artırılmış Gerçeklik alanına giriş yapıyor

Geçtiğimiz Aralık ayında sizlere tanıttığımız ve kurucu ortaklarından biri Türk girişimci Şahin Boydaş olan San Francisco merkezli emoji ve çıkartma pazar yeri MojiLaLa, 1.5 milyon dolarlık yeni bir yatırım turunu kapattı.

Daha önce 500 Startups'tan tohum yatırım alan şirket büyüme rakamları ve artırılmış gerçeklik alanındaki çalışmalarını desteklemek amacıyla ABD’nin önde gelen yatırım şirketleri Great Oaks VC, Betaworks Ventures, IVP Partner ve Dennis Phelps’ten toplam 1.5 milyon dolar yatırım aldı.

Geçtiğimiz yıl iOS platformunda emojiler için pazaryeri olarak kurulan girişim Şahin Boydaş’ın aktardığı bilgilere göre sahip olduğu 25 binden fazla çıkartma ve 600 binden fazla indirilme sayısı ile App Store’un en büyük çıkartma pazar yerlerinden biri olmayı başardı.

ARKit ile beraber Surreal geliyor

Apple'ın önümüzdeki sonbaharda gelecek güncellemesiyle beraber yeni emojiler belki de Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) öğelerine dönüşecek. Şimdiden bu alana giriş yapan Mojilala, kullanıcıların üç boyutlu modellerle bulundukları ortamı diledikleri gibi özelleştirebilecekleri Surreal adı verilen yeni ürünü üzerinde çalışmaya başladı.

Şirketin yeni uygulaması Surreal, Apple’ın geçtiğimiz Haziran'da tanıttığı ARKit desteği ile geliştirilirken iPhone 8’in yayınlanmasıyla birlikte pazara sunulacak.

Snapchat’in erken aşama yatırımcılarından IVP Partner ve Kickstarter ile Medium gibi şirketlerin yatırımcısı olan Betaworks’ü arkasına alan MojiLaLa’nın yakın gelecekte yapacağı çalışmaları yakından takip edeceğiz. Yatırımcıları ve oldukça popüler bir alanda üzerine çalıştığı ürünüyle dikkat çeken MojiLaLa'nın adını, işler iyi giderse, yeni bir yatırım turu veya çıkışla (exit) duyabilmemiz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.